Ekonomide Zor Günlerin Reçetesi ESO’da Tartışıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
ESO'da düzenlenen etkinlikte, ekonomik gelişmeler, finansmana erişim ve üretim süreçlerindeki sorunlar masaya yatırıldı. Konferansın moderatörlüğünü ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş üstlenirken, konuşmacılar arasında Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Genel Koordinatör Vahap Munyar yer aldı. "İş dünyasının güçlü analizlere ihtiyacı var" Açılış konuşmasında üretim maliyetlerindeki artış, yatırım tereddütleri ve finansmana erişim sıkıntılarına dikkat çeken Kesikbaş, “Ekonomide belirsizliklerin yoğunlaştığı bu dönemde, iş dünyası olarak sağlam verilere ve yön gösteren analizlere ihtiyaç duyuyoruz” dedi. “Sanayici için en büyük sorun öngörü eksikliği” Hakan Güldağ, konuşmasında sıkı para politikalarının üretim üzerindeki baskısına dikkat çekerek, “Sanayicinin en büyük sorunu istikrar eksikliği ve finansmana ulaşmadaki zorluktur. Üreticinin önünü görebilmesi, bugünkü ortamda en kritik ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı. “Yatırım için yeni modeller gerekiyor” Vahap Munyar ise alternatif finansman yöntemlerinin önemine değindi. Munyar, “Sanayici sadece banka kredilerine bağımlı kalmamalı. Menkulleştirme, üretime dayalı sermaye çözümleri ve sanayiye özel varlık sertifikaları gibi modeller gündeme gelmeli” dedi. Ayrıca vergi ve teşvik sistemlerinde sadeleşmeye gidilerek yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sanayicilerden çözüm önerileri Konferansta kur riski, dijitalleşme, üretim verimliliği ve yatırım teşvikleri gibi konular da ele alındı. Katılımcı sanayiciler, karşılaştıkları ekonomik sorunları dile getirerek çözüm önerilerini paylaştı. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Geri