A
Admin
Yönetici
Yönetici
Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen “Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası” bu yıl da büyük ilgi gördü. 16-17 Haziran tarihlerinde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona, 6-18 yaş arasından 59 genç sporcu katıldı. Turnuva dört farklı yaş kategorisinde oynandı ve iki gün boyunca sürdü. 59 Genç Sporcu Dört Kategoride Yarıştı Turnuvada 8 Yaş ve Altı, 10 Yaş ve Altı, 14 Yaş ve Altı ile Açık Kategoriler olmak üzere dört yaş grubu yer aldı. 8 Yaş ve Altı kategorisinde 12, 10 Yaş ve Altı’nda 21, 14 Yaş ve Altı’nda 20 ve Açık Kategoride ise 6 sporcu mücadele etti. Kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları, Efes Selçuk Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri tarafından takdim edildi. Başkan Ceritoğlu Sengel: “Benim İçin Hepsi Birinci” Turnuvanın kapanışında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, çocukların heyecanına ve kararlılığına dikkat çekti. “Efes Selçuk’un çocukları hepimizin evlatlarıdır. Burada yarışan herkes benim için birinci. Önemli olan katılmak ve bu sürecin içinde olmaktır” diyen Başkan Sengel, satranç sporunu gelecek nesillere sevdirmek adına böyle organizasyonların önemine vurgu yaptı. Yaz Kurslarıyla Çocuklar Sosyal Hayata Dahil Olacak Ödül töreninde çocuklara ve ailelerine müjdeler veren Başkan Ceritoğlu Sengel, 20 Haziran itibarıyla başlayacak yaz tatili döneminde çeşitli kursların açılacağını duyurdu. İsmail Aka Kütüphanesi’nin yanı sıra sosyal etkinlik merkezinde piyano, keman, satranç, resim gibi birçok kursun verileceğini belirten Sengel, çocukların yazı verimli değerlendirmesi için her türlü imkânın sağlanacağını ifade etti. Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır “Belediyecilik sadece fiziksel yatırımlarla sınırlı değil” diyen Başkan Sengel, çocukların eğitimine ve sosyal gelişimine yapılacak yatırımların önemini vurguladı. “Her aile gibi biz de çocuklarımızdan hiçbir şey eksiltmek istemiyoruz. Eğitim sadece okuldan ibaret değil; sanat, spor ve sosyal etkinliklerle desteklenmeli” dedi. Bülten