Efes Selçuk’ta minikler Atatürk’ü anlattı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Çocuk Birimleri, yeni eğitim öğretim yılına anlamlı bir projeyle başladı. İsabey Çocuk Bakım Yurdu, Belevi Şen Çocuk Gelişim Merkezi, 14 Mayıs Şen Çocuk Gelişim Merkezi ve Deppo Efes Masal Evi’nde eğitim gören çocuklar, bu yıl da “Dersimiz Atatürk” etkinliğinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Efes Selcukta Minikler Ataturku Anlatti (2)

ATATÜRK’ÜN İZİNDE NESİLLER

İki yıldır sürdürülen proje kapsamında minikler, aileleriyle birlikte Atatürk’ü anlatan kitaplar okuyup araştırmalar yaptı. Hazırladıkları sunumlarda Atatürk’ün hayatı, kişiliği, yaptığı yenilikler ve anıları fotoğraflarla anlatıldı. Çocuklar, hem merak duygularını pekiştirdi hem de topluluk önünde kendini ifade etme, sunum yapma ve özgüven kazanma becerilerini geliştirdi.

Aileler, çocuklarının Atatürk sevgisiyle erken yaşta tanışmasından duydukları mutluluğu dile getirerek etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

“MİNİK KALPLERDE ATATÜRK SEVGİSİ YEŞERİYOR”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, çocuklara akademik eğitimin yanı sıra kültürel, sosyal ve milli değerler kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı: “Dersimiz Atatürk ile hem miniklerimizin hem de ailelerinin kalbine Atatürk sevgisini yerleştirmek istiyoruz. Çocuk birimlerimizde sadece bakım değil, aynı zamanda Atatürk’ün izinde güçlü, özgüvenli, bilim ve sanatla büyüyen bireyler yetiştiriyoruz. Günlük eğitim akışlarının yanında İngilizce, seramik, orff-ritim, jimnastik, halk oyunları, çocuk yogası gibi branş dersleri de veriyoruz. Atamızın izinde bilim ve sanatla buluşan bir nesil yetiştirmek en büyük hedefimiz.”

Geri