A
Admin
Yönetici
Yönetici
Atalar ne demiş: “Bal tutan parmağını yalar.” Kime demiş? Durumdan nemalananlara, halkın hakkını kendi çıkarı için kullananlara… Aydın’da parmak değil, petek yalamış bir ekip var: Fatih Atay ve ekibi. Ballı parmakla kalmadılar; kovanı sırtlanıp götürdüler. “Efeler Belediyesi’nde imar rantı yok” diyen varsa, Ya hiç belediye görmemiştir, ya da aynaya bakmak istemiyordur. Türkiye’de her belediyede bir doz vardır bu rantın. Azı, çoğu, şekli değişir ama özü aynıdır: • “Belediyeye yardım” diye alınan zoraki bağışlar, • “Sorma ver” paraları, • Ve zirvesi: Beytülmale belediyenin malına el uzatmak ⸻ La Perla Dosyası: Efeler’in Kara Kutusu Aydın tarihinin Efeler belediyesinin en büyük ihalesidir La Perla. Bir belediye başkanı ve meclis üyelerinin, kamuya belediyeye ait bir arsayı bu denli haksız ve aleni şekilde piyasa rayiçlerinin çok altında adeta peşkeş çekildiği başka bir örnek yoktur. İnşaat piyasasında buranın rayici nettir: Kat karşılığı en az %50. Emlakçılar ne der? “Burası %50 ile elini öpene gider.” Ama ne olmuş? Efeler Belediyesi bu yeri %25’le, göz göre göre Türker Arabacıoğlu’na teslim etmiş. ⸻ Peki aynı dönemde benzer arsalar kaça gitmiş? • Aliya İzzetbegoviç İlkokulu karşısındaki bina %50 kat karşılığı ile verildi. Altındaki değerli dükkânlardan müteahhite tek bir tane bile vermedi. • Starbucks karşısı Karahan İnşaat’ın yaptığı bina da, dükkanlar hariç %50 ile verdi. Peki La Perla bunlardan daha mı değersiz? Hayır. Hem de çok daha değerli. Ama nasıl olduysa %25’e gitti! ⸻ LA PERLA’nın Sponsoru Ahmet Kızılkaya mı? La Perla o dönem meclis üyesi olan Ahmet Kızılkaya’nın şahsi yeri olsaydı, Türker Arabacıoğlu’na yüzde kaçla verirdi? Cevap net: %50 ve üstüne para bile alırdı. Ama mesele oran değil. Mesele Efeler Belediye meclis üyesi olan birinin, Efeler Belediyesi’ne ait bir proje ile ticari ilişki içerisine girmesi, Ahmet Kızılkaya’nın LA PERLA projesinden 3 dükkan 8 daire aldığı söyleniyor.. Kimileri diyor ki, daha da fazla. Ben diyorum ki: Kaç daire aldığı önemli değil. Önemli olan Efeler halkının hakkı olan yerden, o dönem meclis üyesi Ahmet Kızılkaya’nın yer alarak şaibeye yol açması. ⸻ Barınak mı, pazarlık mı? Türker Arabacıoğlu her ortamda LA PERLA işini çözdüm diyormuş? Efeler Belediyesi için sokak hayvanlarına barınak yapacağı. Önümüzdeki ay maaşlarında yarısını ödeyeceğinin yanı sıra. Kalfaköy’deki yaptığı ruhsatsız inşaatın duvarlarını da pazarlığa dâhil edileceği söylentileri çarşıda pazarda konuşulmaya başlamış bile. Çözüm odaklı belediyecilik dedikleri bu olsa gerek. Pislikleri halının altına süpürüp üstünü kapatmak doğru mu? Bence değil! Kıyamet Gününe Bırakmadan… Efeler halkının hakkı için sorulması gereken tek soru şu: “Bu %25 fark, kimin cebine girdi?” Bu farkı kimler paylaştı. La Perla’nın Köşe dükkanları kimlere satıldı, Satılan dükkanların paraları hangi hesaplardan geçti? ⸻ “Kim devlet malına hıyanet ederse, Kıyamet günü, hainlik ettiği şeyin günahı boynuna asılı olarak gelir.” — Hadis-i Şerif