A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk televizyonlarının sevilen yüzlerinden Eda Ece, özellikle FOX TV ekranlarında yayınlanan Yasak Elma dizisindeki performansıyla geniş kitlelerin beğenisini kazandı. Güzelliği, enerjisi ve başarılı oyunculuğuyla adından sıkça söz ettiren Ece, kariyeri boyunca birçok önemli projeye imza attı. İşte Eda Ece hakkında merak edilenler... Eda Ece kimdir? Eda Ece Uzunalioğlu, 20 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesi’nde başlayan oyuncu, ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine ise küçük yaşlardan itibaren çeşitli dizilerde rol alarak adım attı. Oyunculuk kariyeri ve yer aldığı yapımlar Televizyon dünyasına ilk adımını 2000’li yılların sonlarında atan Eda Ece, ilk büyük çıkışını “Pis Yedili” adlı gençlik dizisiyle yaptı. Buradaki Cimbom karakteri, genç izleyiciler arasında kısa sürede fenomen haline geldi. Ancak asıl büyük çıkışını, 2018 yılında başlayan ve 6 sezon süren “Yasak Elma” dizisindeki Yıldız Yılmaz karakteriyle yakaladı. Dizide hem dramatik hem de komik sahnelerdeki başarısıyla dikkat çeken Ece, bu rolüyle geniş kitlelerin gönlünde taht kurdu. Eda Ece’nin rol aldığı bazı diziler: Pis Yedili (2011-2014) – Cimbom Beni Böyle Sev (2013) – Zeyno İlişki Durumu: Karışık (2015-2016) – Elif Yasak Elma (2018-2023) – Yıldız Yılmaz Kızıl Goncalar (konuk oyuncu olarak gündeme geldi) Sinema projeleri: Eda Ece sadece televizyon dizileriyle değil, sinema filmleriyle de adından söz ettirdi. "Kocan Kadar Konuş", "Deliha 2", "Görümce" gibi komedi yapımlarında rol aldı. Ayrıca 2023'te vizyona giren romantik komedi türündeki “Aşk Çağırırsan Gelir” filminde başrol oynadı. Özel hayatı ve sosyal medya 2024 yılında milli basketbolcu Buğrahan Tuncer ile evlenen Eda Ece, magazin dünyasında da sık sık gündeme geliyor. Instagram’da milyonlarca takipçisi bulunan oyuncu, sosyal medya paylaşımlarıyla da hayranlarıyla güçlü bir bağ kuruyor.