E-Karne ekranı açıldı! Karne notu ve devamsızlık sorgulama nasıl yapılır 2025?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı sona erdi, milyonlarca öğrenci bugün karnesini alarak yaz tatiline başladı. Ancak çeşitli nedenlerle okula gidemeyen ya da karnesini fiziki olarak teslim alamayan öğrenciler için e-Karne sistemi devrede. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dijital platformları üzerinden karne notu ve devamsızlık bilgilerine erişim artık çok kolay. E-KARNEYE NASIL BAKILIR? e-Karne bilgileri, MEB’in e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden hızlıca görüntülenebiliyor. Öğrenciler ve veliler, birkaç adımda not bilgilerine ve devamsızlık durumuna erişim sağlayabiliyor. Adım adım e-Karne görüntüleme: e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılır. Açılan ekranda, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası girilerek sisteme erişilir. Sol menüde yer alan “Not Bilgisi” sekmesine tıklanarak dönem boyunca alınan ders notları görüntülenebilir. e-Karne sekmesine tıklanarak karne formatında, dönem sonu başarı durumu ve not ortalaması detaylı şekilde incelenebilir. Not Ortalaması ve Devamsızlık Bilgisi e-Okul sistemi, yalnızca karne notlarını değil, aynı zamanda öğrencinin devamsızlık bilgilerini, ders programlarını, sınav tarihlerini ve daha birçok akademik detayını da içermektedir. Veliler, çocuklarının dönem boyunca göstermiş olduğu başarıyı bu sistem üzerinden bütünsel şekilde takip edebilir. Mobil Uyumlu Giriş İmkanı e-Okul sistemi mobil cihazlarla da uyumlu çalıştığı için öğrenciler ve veliler telefon veya tablet üzerinden kolayca giriş yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet üzerinden de MEB’in sunduğu bazı öğrenci bilgilerine erişmek mümkün. KAYNAK: MİLLİYET

Geri