DOKA’nın 169. Yönetim Kurulu Toplantısı Rize’de yapıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 169. Yönetim Kurulu Toplantısı, Rize’de geniş katılımla düzenlendi. Toplantıya DOKA Dönem Başkanı Gümüşhane Valisi Aydın Baruş başkanlık ederken, bölge illerinin valileri, belediye başkanları ve ticaret odası başkanları da hazır bulundu. Gündemin ana maddesini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yatırım teşvik sistemi oluşturdu. Toplantıda iller bazında desteklenecek yatırım başlıkları netleştirildi. Yeni teşvik sistemi illere özel fırsatlar sunacak Toplantının açılış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Vali Aydın Baruş, Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürürlüğe giren yeni teşvik sistemine dikkat çekti. “Teknoloji Hamlesi, Yerel Kalkınma Hamlesi ve Stratejik Hamle Programları” başlıklarının öne çıktığı sistemde, illerin kendi potansiyellerine uygun yatırımlara öncelik verileceği vurgulandı. Baruş, her ilde oluşturulacak “Yatırım ve Tanıtım Kurulları”yla bölgesel farkların azaltılmasının hedeflendiğini söyledi. Her il için dört yatırım başlığı belirlenecek Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında her ilin dört stratejik yatırım alanına odaklanacağı ifade edildi. Ajansın, 2024 yılı başından itibaren STK’lar, özel sektör ve ticaret odalarıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda ortaya çıkan öneriler, toplantıda son haline getirildi. Her il için nihai dört yatırım konusu, toplantıya katılan üyelerin değerlendirmeleriyle belirlenecek. Bölgesel kalkınma projeleri masaya yatırıldı Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği’nin Interreg NEXT programı kapsamındaki projeler, SoGreen Projesi ve Yeşil İvme Mali Destek Programı da değerlendirildi. Yeni yatırım teşvik sisteminin uygulama esasları, destek kalemleri ve hedefleri hakkında katılımcılara detaylı sunum yapıldı. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Geri