Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP ve Özel’e tepki! Eğitim, ekonomi ve güvenlik açıklamaları

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan gelişmelere ilişkin de konuşarak, Türkiye’de hukukun dışına çıkılamayacağını vurguladı.

BALÇOVA’DAKİ ŞEHİTLERE TAZİYE

Erdoğan, İzmir Balçova’da şehit edilen iki emniyet mensubuna ilişkin, “Kalleş saldırıda şehit olan kahraman emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Cumhurbaskani Erdogandan Zirvede Carpici Cikis Erdogandan Dikkat Ceken Aciklamalar

CHP’YE TEPKİ: HUKUK DIŞINA ÇIKILAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylara dair, “Mahkeme kararlarını eleştirmek ayrı şeydir, tanımamak ayrı şeydir. Sokaklarımızın karıştırılmasına, milletimizin huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

Yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin Erdoğan, “Bu yılın teması aile ve yeşil vatan olarak belirlendi. Her çocuk bir fidan. İlk hafta okullarımızda çevre ve aile odaklı etkinlikler düzenlenecek” dedi. Erdoğan ayrıca çocukların merak ve araştırma yeteneğinin önemine dikkat çekti.

CHP LİDERİ ÖZEL’E ‘FÜZE’ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in füze denemelerine ilişkin eleştirilerine, “Balıklar ve turistler rahatsız oluyormuş. Bu doğru değil, komik de değil. Basit gerçeği araştırma gereği duymuyor” sözleriyle yanıt verdi.

EKONOMİDE HEDEF BÜYÜDÜ

Erdoğan, Orta Vadeli Program çerçevesinde Türkiye ekonomisi için yeni hedefleri açıkladı: “2028 sonunda 1,9 trilyon dolarlık ekonomi ve kişi başına gelirin 21 bin doları yakalaması hedefleniyor. Enflasyonu tek haneye düşürmede kararlıyız.”

DEPREM KONUTLARI VE SOSYAL YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı, deprem konutlarıyla ilgili olarak, 13 ilde toplam 304 bin 836 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini ve yılsonuna kadar hedefin 453 bin bağımsız bölüm olduğunu belirtti.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN DÜZENLEME

Erdoğan, 18 yaş altı çocukların suça sürüklenmesiyle ilgili olarak, “Bu sorunu sosyolojik, psikolojik, pedagojik ve aile boyutlarıyla ele alacağız. Mevzuatın gözden geçirilmesini sağlayacağız” dedi.

GERÇEK GÜNDEM

Geri