A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi’ndeki Şeyhi Yaylası, köy ekmeği yapımıyla gündeme geldi. Sosyal medyada Trabzon Yemekler-Coğrafya-Kültür sayfası tarafından paylaşılan ekmek yapımı videosu, takipçilerden büyük ilgi gördü. Yaylada kuzine sobada yapılan sıcacık köy ekmeği, izleyenlere eski günleri hatırlattı. Kuyruk yağıyla tavayı yağladı Ekmeği yapan vatandaş videoda, köy ekmeği tarifini adım adım anlattı. Hamurun hazırlandığını belirten yayla sakini, “Hamurumuz hazır. Ekmeğimizi yapacağız. Tavayı da kuyruk yağı ile yağlayacağız. Hem tavadan çıkması daha kolay oluyor hem de daha sağlıklı oluyor. Sıvı yağı tavsiye etmiyorum. Hamura el sürmeden tavaya yerleştiriyoruz. Ekmeğimizi de ince yapıyoruz,” ifadelerini kullandı. Yayla tereyağı ve eski peynirle birlikte yendi Fırından çıkan sıcacık köy ekmeğine yayla tereyağı ve eski peynir sürerek yediklerini anlatan vatandaş, “Çayla birlikte ekmek, tereyağı, peynir çok güzel yeniliyor. Eski günleri yad ettik,” dedi. Videoya gelen yorumlarda, takipçiler çocukluk yıllarındaki yayla ekmeklerini hatırladıklarını dile getirdi. Sosyal medyada beğeni topladı Trabzon’un doğal güzellikleri ve geleneksel mutfağını tanıtan Trabzon Yemekler-Coğrafya-Kültür sayfası, kentin özlediği turistik köylerini ve yaylalarını da video ve fotoğraflarla takipçilerine sunmaya devam ediyor. Sayfa, kısa sürede Trabzon mutfağının en sevilen hesaplarından biri haline geldi.