Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1- 2/11/2022 tarihli ve 32001 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir. “j) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,” MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir. “c) Danışma Kurulu.” MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 8- (1) Dekan aynı zamanda Merkezin Müdürüdür (Başhekimdir). Dekanın görevi sona erdiğinde veya herhangi bir sebeple görevinden ayrılması halinde, Müdürlük (Başhekimlik) görevi de kendiliğinden sona erer. (2) Müdür (Başhekim)’e çalışmalarına yardımcı olmak üzere Fakültenin dekan yardımcıları aynı zamanda müdür yardımcısı (başhekim yardımcısı) olarak görev yaparlar. Müdür (Başhekim)’ün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının görevi de kendiliğinden sona erer. (3) Müdür (Başhekim), görevi başında bulunmadığı zamanlarda, Müdür (Başhekim) tarafından belirlenen bir müdür yardımcısı (başhekim yardımcısı) Müdüre (Başhekime) vekâlet eder. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür (Başhekim) görevlendirilir.” MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “a) Merkezi temsil etmek, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu toplantılarına başkanlık etmek ve Yönetim Kurulu tarafından alınan kararların uygulanmasını sağlamak.” MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 11 - (1) Yönetim Kurulu üyeleri; Müdür (Başhekim)’ün başkanlığında, müdür yardımcıları (başhekim yardımcıları) ve Rektörün üç yıl için görevlendireceği Fakülte Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. (2) Yönetim Kuruluna Müdür (Başhekim), olmadığı hallerde ise Müdür (Başhekim)’ün belirlediği müdür yardımcısı (başhekim yardımcısı) başkanlık eder. Yönetim Kurulu, Müdür (Başhekim)’ün çağrısı üzerine ayda en az bir kez salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğuyla alınır, üyeler çekimser oy kullanamazlar. Oyların eşitliği halinde Müdür (Başhekim)’ün oyu yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır. (3) Yönetim Kurulu raportörlüğünü Hastane Müdürü yapar. Hastane Müdürünün bulunmadığı durumlarda raportörlük görevini Fakülte Sekreteri yürütür.” MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir. “g) Merkezin çalışma raporlarını ve istatistiki verilerini değerlendirmek ve gerektiğinde Merkezin faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kararlar almak.” MADDE 8- Aynı Yönetmeliğe 12 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki maddeler eklenmiştir. “Danışma Kurulu MADDE 12/A- (1) Danışma Kurulu; Müdürün (Başhekimin) başkanlığında, Merkezin faaliyet alanlarında çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elemanları ve/veya mensupları, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluş temsilcileri ve uzmanlar arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilen en fazla dokuz üyeden oluşur. Görev süresi biten üye yeniden görevlendirilebilir. Herhangi bir nedenle görevinden ayrılan üyenin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usulle yeni bir üye görevlendirilir. (2) Danışma Kurulu, Müdürün (Başhekim)’ün çağrısı üzerine yılda en az iki kez, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır. Danışma Kurulunun görevleri MADDE 12/B- (1) Danışma Kurulunun görevleri şunlardır: a) Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili olarak Yönetim Kurulunun ihtiyaç duyduğu konularda değerlendirmeler yapmak, görüş ve önerilerde bulunmak. b) Merkezin faaliyetleri ile ilgili yeni çalışma alanları belirlenmesinde ve ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik önerilerin getirilmesinde görüş bildirmek.” MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 13 - (1) Hastane Müdürü, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında, belirlenen ilkeler ve amaçlar çerçevesinde, Merkezin idari, teknik, destek, mali ve sağlık hizmetlerinin istenen kalitede, zamanında ve aksamadan, en etkin şekilde yürütülmesinin sağlanması amacıyla Müdür (Başhekim)’ün vereceği görevleri ve sorumlulukları yerine getirir.” MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “(3) Anabilim dallarına ait kliniklerin çalışma düzeni ve işleyişinden Fakültenin anabilim dalı başkanları sorumludur. Fakültenin anabilim dalı başkanları bu işleyişten aynı zamanda Müdür (Başhekim)’e karşı sorumludur.” MADDE 12- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 13- Bu Yönetmelik hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.

Geri