A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kuşadası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım 2026 ocak ayında bir seçim olacak. Kuşadası esnafımız takdir gösterirse yeniden görevi devam edeceğiz. Bu süreçte üye sayımız arttı. Göreve geldiğimizde 2051 üyemiz vardı bugün 3850 üye sayısı ile bölgenin en büyük üye sayısına sahibiz. Kuşadası Esnafımızı zarar verecek belgesiz, kayıt dışı çalışanlar en büyük sorunumuz ve bu konuda yetkili merciler ile ortak mücadele ediyoruz." dedi. EN ÖNEMLİ KARAR ODAMIZIN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK OLDU Kuşadası Esnaf ve Sanatlar Odası Yönetim kurulu olarak aldıkları en önemli kararın oda binalarının yerini değiştirmek olduğunu belirten Başkan Çalım "İlk yerimiz kent merkezinde bulunuyordu ve yoğun bir trafik vardı. Yeni yerimize ulaşım daha kolay trafik yoğunluğu daha az. Yeni yerimiz 500 metrekare, daha kullanışlı. Eski yerimiz 250 metrekare alana sahipti. Üyelerimizi daha iyi hizmet veriyoruz. Sınıflarda dersler düzenliyoruz."dedi. İKİ NET ASGARİ ÜCRET MAAŞ ALIYORUM Basın mensuplarının sorması üzerine oda başkanı olarak aldığı maaşı açıklayan Başkan Çalım "Kanuni olarak 4 bürüt asgari ücret alma hakkım var, fakat seçildiğim günden itibaren iki net asgari ücret alıyorum." diye konuştu. BİRLİK SEÇİMLERİNE GELMEYEBİLİRİM Aydın Esnaf Odaları Birlik Seçimleri için sorulan soruya ise Çalım, "Adayların hepsi arkadaşım. Bana bir teklif gelmedi. Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Birlik seçimlerine gelmeyebilirim." ifadelerini kullandı. Başkan Çalım kendisi dışında aday isimler olduğunu da belirterek "Üyemiz olan herkesin aday olma hakkı var. Esnafımız kimi takdir ederse görevi sürdürecek. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.