BUÜ Diş Fakültesi Hastanesinde Sona Gelindi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Diş Hekimliği Fakültesi binası açılış için gün sayıyor Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ), büyük bir eksikliği giderecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi projesinde sona yaklaşıldı. 2022 yılında temeli atılan ve tamamı hayırsever iş insanı İbrahim Gülmez’in katkılarıyla hayata geçirilen hastane binasının kaba inşaatı tamamlandı. Şimdi gözler, iç tefrişatın hızla tamamlanarak binanın kısa sürede hizmete alınmasına çevrildi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, beraberindeki rektör yardımcıları ve ilgili birim yöneticileriyle birlikte inşaat sahasını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Yılmaz, bu gelişmeyi sadece akademik camia için değil, aynı zamanda öğrenciler ve sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlar için de bir müjde olarak değerlendirdiklerini belirtti. "Uzun Süredir Beklenen Bir Hayal Gerçek Oluyor" Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yılmaz, fakültenin 1995’te kurulmasına rağmen uzun yıllar fiziki bir binaya sahip olamamasının önemli bir sorun teşkil ettiğini hatırlatarak, “2019 yılında alınan YÖK onayıyla birlikte eğitim sürecini başlattık. Ancak binamız olmadığı için dersler ve uygulamalar Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yürütülüyordu. Bu yapı, hem eğitim kalitesini hem de öğrenci motivasyonunu olumsuz etkiliyordu,” dedi. Hayırsever İbrahim Gülmez'in bu süreçte gösterdiği katkılara özellikle dikkat çeken Yılmaz, “Kendisi büyük bir özveriyle projeyi sahiplendi. Bugün geldiğimiz nokta onun sayesinde. İnşaatın tamamlanmasıyla, öğrencilerimiz kendi kampüsleri içinde modern bir eğitim ortamına kavuşacak,” şeklinde konuştu. Fakülte Donanımı ve Teknik Detaylar Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Pampu ise binanın teknik özellikleri hakkında kapsamlı bilgi verdi. 12.500 metrekarelik kapalı alan kapasitesine sahip olacak fakültenin ilk etapta 7.050 metrekarelik kısmı tamamlandı. Projede toplam 86 diş ünitesi, 1 genel ve 3 lokal ameliyathane, dental tomografi (CBCT), panoramik ve sefalometrik röntgen cihazları, periapikal röntgen sistemleri ve ultrasonografi cihazı gibi ileri teknoloji donanımlar yer alacak. Pampu, “Bu sadece bir hastane değil, aynı zamanda öğrencilerimiz için uygulamalı eğitim alanı olacak. Akademik kadromuzun bilimsel çalışmalarını da destekleyecek altyapı planlandı. Kısa süre içinde tam kapasiteyle hizmet verecek konuma ulaşacağız,” ifadelerini kullandı. Hayırsever Gülmez’in desteğiyle güç kazanan bu proje, Bursa’nın sağlık altyapısına önemli bir katkı sunarken, üniversitenin akademik vizyonuna da yeni bir soluk getirecek.

Geri