Bornova’da gıda güvenliği semineri: "Temiz gıda bir ayrıcalık değil, haktır"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bornova Belediyesi, kent bostanlarında üretim yapan kadınlara yönelik önemli bir farkındalık etkinliğine imza attı. “Çocuklar ve Gıda Güvenliği” başlıklı seminerde, halk sağlığı uzmanı Dr. Bülent Şık, sağlıklı beslenme, çevresel riskler ve gıda güvenliği konularında kapsamlı bilgiler aktardı. Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi’nde gerçekleşen seminer, özellikle üretici kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Pestisit ve Kirli Üretimin Gölgesinde Büyüyen Çocuklar Dr. Bülent Şık, konuşmasında çocukların bağışıklık sisteminin gelişim sürecinde olması nedeniyle çevresel kirleticilere karşı daha savunmasız olduğuna dikkat çekti. Pestisit kalıntıları, ağır metaller ve hijyenik olmayan üretim koşullarının çocuk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini sıralayan Şık, “Türkiye’de çocukları kurşun gibi toksik maddelerden koruyacak sistematik bir mücadele programı yok. Bu sorun sadece bireysel değil, kamusal bir sorumluluktur,” dedi. Başkan Eşki: "Gıdaya Erişim Temel Bir İnsan Hakkıdır" Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise seminer sonrası yaptığı değerlendirmede, sağlıklı ve temiz gıdaya erişimin bir lüks değil, temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri günden bu yana tarımsal üretimi desteklemeye yönelik adımlar attıklarını belirten Başkan Eşki, şunları söyledi: “Yerel tohum üretiminden kent bostanlarına kadar pek çok projeyle üreticimizi destekliyoruz. Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezimizle ata tohumlarını kadın üreticilerimize ulaştırıyoruz. Sağlıklı gıdaya erişim sadece bugünün değil, geleceğin de güvencesidir. Özellikle çocuklarımız için bu konuda çok daha hassas ve kararlı olmamız gerekiyor.” Kadın Üreticilerle Dayanışma Devam Edecek Bornova Belediyesi, seminerin ardından yaptığı açıklamada, kent bostanlarında üretim yapan kadınlara yönelik bilgilendirici ve farkındalık artırıcı etkinliklerin süreceğini duyurdu. Gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım ve halk sağlığı gibi alanlarda yeni seminerlerin de planlandığı bildirildi. Bülten

Geri