A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025’in “Aile Yılı” olarak ilan edilmesiyle birlikte Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler arasında yer alan Bornova’daki “Pasta Yapımı Atölyesi”, toplumsal kapsayıcılık ve aile bağlarının güçlendirilmesi açısından örnek bir buluşma oldu. Bornova Halk Eğitim Merkezi’nin mutfak sınıfında gerçekleştirilen etkinlikte, engelli kursiyerler, aileleri ve diğer vatandaşlar birlikte pasta yaptı. ORTAK ÜRETİM, GÜÇLÜ BAĞLAR Etkinlik boyunca katılımcılar, birlikte pasta yapmanın keyfini yaşarken aynı zamanda sosyal etkileşim imkânı buldu. Özellikle engelli bireylerin aileleriyle birlikte üretim sürecine katılması, hem sosyal uyumu destekledi hem de kapsayıcı toplum anlayışına katkı sağladı. Etkinliğe katılanlar, bir yandan mutfakta birlikte çalıştı, diğer yandan güçlü aile ilişkilerinin önemine dair farkındalık geliştirdi. “BİRLİKTE ÜRETME KÜLTÜRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ” Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yeliz Ünal, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2025 Aile Yılı vizyonu doğrultusunda, aile değerlerini pekiştirecek, birlikte üretme ve paylaşma kültürünü destekleyecek sosyal faaliyetleri yaygınlaştırmayı önemsiyoruz. Bugünkü etkinlikte hem engelli kursiyerlerimizin hem de ailelerinin yüzündeki tebessüm, bu hedefin ne kadar doğru ve kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.”