Bochum’da unutulmaz bir bayram konseri: Anadolu Ezgileri

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Mehmet TANLI Sunuculuğunu Kamuran Turan’ın üstlendiği konser, Bochum Musikforum salonunda gerçekleşti. İki bölümden oluşan gecede koro ve solistler, Anadolu’nun dört bir yanından seçilen eserleri usta saz sanatçılarının eşliğinde seslendirdi. Konserden Ezgiler Etkinlik, koronun Kırıkkale/Keskin yöresinden “Allı Turnam Bizim Ele Varırsan” türküsüyle başladı. Ardından şu eserler icra edildi: İlk bölümde seslendirilen eserler şunlardı: Murat Pehlivan – Yürü Be Yalan Dünya (Karacaoğlan / Musa Eroğlu) Koro – Daracık Sokakta (Urfa) Yelda Arsaner – Yüksek Minarede (Elazığ / Harput), Amman Avcı Vurma Beni (Iğdır) İnci Yıldırım – Allı Yazma Başında (Sakarya) Koro – Gurbete Gidişimdir (Erzincan / Eğin) Ramazan Yıldız – Çaktım Çaktım Yanmadı (Aydın) Koro – Karşı Bağda Sıra Sıra Bademler (Ankara / Güdül) Çiğdem Gedik – Meni Yakma Aygız (Azeri) Ahenk topluluğu sahne aldı Kısa bir aranın ardından, koreograf ve dans eğitmeni Sinan Koçak yönetimindeki AHENK Anadolu Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. İkinci bölümde seslendirilen eserlerden bazıları ise şunlardı: Koro – Dere Geçit Vermezse (Sivas / Divriği) Figen Dönmez – Dermanın Olayım Koro – Karşıdan Gel Karşıdan (Giresun / Bulancak) Çiğdem Tuna – Başımda Altın Tacım Koro – Ay Doğar Ayistan (Bayburt) Orhan Şener – Kütahya'nın Pınarları Koro – Evreşe Yolları Dar (Artvin) Gülşen Kutlu hayranlarıyla buluştu Gecenin finalinde ise Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Gülşen Kutlu, hayranlarıyla buluştu. Sahnedeki duruşu, şıklığı ve bayram temalı duygusal mesajlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Kutlu, konser repertuarında yer alan, koro şefi Kazım Birlik’in bestelerini de buğulu ve etkileyici sesiyle seslendirdi. Teşekkür ve kültürel vurgu Ruhr Veliler Birliği Eşbaşkanları Dr. Ali Sak ve Fatime Okuyucu, konser sonunda Kazım Birlik’e, Gülşen Kutlu’ya, tüm sanatçılara, konuklara ve destek veren iş insanlarına teşekkür ederek çiçek takdim etti. “Müzik anavatanla kurulan bir bağdır” Avrupa’daki Türkiye kökenli göçmenlerin sosyal hayatında müziğin önemli bir yeri bulunuyor. 64 yıl önce Avrupa’ya gelen ilk kuşak vatandaşlarımız, bavullarıyla birlikte sazlarını ve notalarını da yanlarında getirmişti. Bugün 4. kuşağın yaşadığı bu coğrafyada müzik, sadece kültürel aktarım değil, aynı zamanda “anavatan” ile kurulan bir bağ işlevi görüyor. Bu nedenle, “Anadolu Ezgileri 11” konseri, yalnızca bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda gurbetteki topluluğun hafızasına kazınan kültürel bir buluşma oldu.

Geri