A
Admin
Yönetici
Yönetici
Nur topu gibi şirin mi şirin, iki spor dalı gün geçtikçe büyüyor. Kartopu misali. Sporcu ve de milli sayımız artıyor. Çok güzel bir olgu, devam lütfen. Spor sadece futbol değildir. Gençlerin yoğun enerjisini azaltmak, paylaşımını artırmak psikolojiyi rahatlatmak gerek. Canlı, naklen hiç izlemedim, videolardan gördüm ve okudum sadece. Geçmişte bu kadar farklı spor dalı olsa, futbolla filan işim olmazdı. Net bilgi, paylaşalım. Çünkü futbolda sadece başkalarına hizmet ediyorsunuz, kâğıt parçasına endeksli oluyor yaşamınız. Öyle ya da böyle. Alpagut ile bocce petank, biri bizden atadan, diğeri ithal. Olsun spor spordur. Hem kendiniz için hem de takım ruhuyla yer alıyorsunuz. Destek gerekiyor, eğitim şart. Çok kazancı da yok zaten. Alpagut, soylarımızdan gelen dövüş sanatlarının birleşimi. Dövüş dediysek 'vur kır parçala' değil yani. Evet spor da bir sanattır, sanat da bir spor. 5 ayrı sistemli spor dalı. 'Alp' yiğitlikten, cesaretten. 'Gut' da kutsal dövüşçü anlamına geliyor. Öz Türkçe'de. Ayça, Caymaz, Batur, Kacut ile Gurşag branşları. Ayça tekvandonun benzeri, baş bölgesine yumruk darbesi yasak. Caymazda her türlü müdahale serbest. Gurşag’da judonun benzeri, güreşme var. Kacut taktik savuma içeriyor, baturda da yerde dövüş serbest. Alpagutta çok başarılı sporcularımız var, Millilerimiz. Yurtdışında gururumuz oldular. En büyük pay antrenör Erdoğan Canbek'e ait. Rüştü Aydın, Nisa Nur Tur, Rojin Tan, Arşa Kömekçi, Asya Açar, Enes Akbaş, Rümeysa Cemre Erat, Mira Canbek, Elif Nur Tüylek, Aral Gül ile Kâmil Turgut, caymaz, ayça ile kacut branşlarında kürsüye çıktı. Hepsi birbirinden yetenekli, azimli ve de istekli. 'Herkese uygun, okuyabileceği kitap mutlaka vardır' ya. 'Herkese, her bünyeye uygun bir spor dalı mutlaka vardır, istemek yeter' diyorum. İnternette var, bulun, araştıran, belediyelerimizde de mevcut. TEBRİKLERİM TALİA DIRANAZ İLE ERDOĞAN CANBEK'E 16 yaşındaki Nisa Nur Tur, Gürcistan'daki Alpagut Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Süper bir başarı. İstiklal Marşımızı uzak diyarlarda dinletti. Sağ olasın Nisa Nur. İzmir Konaklı Hürriyet Anadolu Lisesi'nde öğrenime devam ediyor. 11 yaşında iken Erdoğan Canbek hocam ile çalışmaya başladı, ufku genişledi, madalyalar bir bir gelmeye geliyor. 12 oldu. Hedef milli olabilmek. Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Okul Müdürü Gülşen Salgar, Beden Eğitimi Öğretmeni Seyfi Emrah Güldemedi ile aynı zamanda Milli sporcu, Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Akınay da destek oluyor. Nisa gibi çok yetenekli öğrenciler var okulda. Muay Thai'de Nisa Nur Tuncer ile Cemre Ovnamak bölge birincisi oldu. Şimdi yazacaklarım torpil, kayırma filan değil, insanları memnun etmek, mutlu etmektir amacım. Yazmak gerek, gizli kahramanları. Alpagut'ta Barış Kömekçi ve Mustafa Kömekçi ile Bocce'de Orhan Karaköprü kardeşlerimin, ailelerin desteklerini görünce çok mutlu oluyorum. Her şey ailede, aileyle başlar. Kemal Ege Karaköprü Bocce'de harikalar yaratıyor, çok istekli Milli takım seçmelerine hazırlanıyor. Bugün yarın, an meselesi. Şimdiki gençlerin motivasyona ihtiyacı var. Sosyal medyada kendi haberlerini kendileri yapıyor ama. Gazete gibi de olmaz ki, bence. Semtimden Eşrefpaşa'dan tanıdığım Orhan Karaköprü kardeşim, her aile gibi önem veriyor, destek oluyor. Türkiye Bocce Petank Şampiyonası’nda genç erkeklerde göz doldurdu Kemal Ege, Dünya Şampiyonası için görev bekliyor, antrenmanlarını aksatmıyor. Bugünlerde belli olacak milli takım kadrosu, antrenörü Talia Dıranaz da çok iyi hazırlıyor. Tüm gençlerimize üstün başarılar diliyorum, yılmak yok, durmak yok. Sevgi ve saygılarımla, bahtınız açık olsun.