A
Admin
Yönetici
Yönetici
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, iki bisikletlinin hayatını kaybettiği, bir bisikletlinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin açılan davada, tutuklu sanık A.T. ilk kez hakim karşısına çıktı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık A.T. (72), müştekiler, tarafların avukatları ve CHP milletvekilleri Gizem Özcan, Cumhur Uzun, Süreyya Öneş Derici ve Mahmut Tanal katıldı. “BEN ÇARPMADIM, KAMYON NEDEN OLMUŞ OLABİLİR” Sanık A.T., kazanın kendisinden kaynaklanmadığını savunarak, “Beni hızlı bir kamyon solladı. Ardından bir ses duydum. Özgür Alkan'ın aracımın önüne düştüğünü gördüm. Kesinlikle ben çarpmadım. Diğerlerine de çarpıp çarpmadığımı bilmiyorum. Kamyon çarpmış olabilir” dedi. Göcek’te trafik ışıklarını geçtikten sonra bisikletli grubu fark ettiğini belirten sanık, kazaya başka bir aracın sebep olmuş olabileceğini iddia etti. YARALI BİSİKLETLİ: “GPS KAYITLARI HER ŞEYİ GÖSTERİYOR” Kazadan yaralı kurtulan Rahmi Gözele, lisanslı bir bisikletçi olduğunu, tüm güvenlik ekipmanlarının tam olduğunu ve emniyet şeridinde ilerlediklerini söyledi. Gözele, “Bu GPS kayıtlarında da tamamen görülebilir. Bu kişi arkamızdan gelip çarptı. Çarpmanın etkisiyle Özgür 50-60 metre ileriye fırladı” dedi. Gözele, olay anına ait görüntüleri ve GPS verilerini mahkeme heyetine sundu. Tanık ifadelerinin ardından mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. DURUŞMA ÖNCESİ DESTEK EYLEMİ Duruşma öncesi bir grup bisikletli, Fethiye’deki Beşkaza Meydanı’nda toplandı. Ellerinde “Bisikletime çarparsan ölürüm”, “Yolu paylaş kornaya değil frene bas”, “Özgür Alkan ve İlker Muallim için adalet istiyoruz”, “Sağ şerit yasal hakkımız” yazılı dövizler taşıyan grup, Fethiye Adliyesi’ne kadar pedal çevirdi. Destek eylemine, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da katıldı. “ADALET İSTİYORUZ” Kazanın ardından hayatını kaybeden Özgür Alkan’ın ablası Şeniz Alkan, yaptığı açıklamada, “Yasaların yollardaki hız sınırını belirlediğini ve alkollü araç kullanmanın yasal olmadığını” vurguladı. Alkan, “Yasaya uymayanların kaza değil cinayet işlediğini” belirterek, “Bunun başka bir açıklaması yok. Adalet istiyoruz. Yasalarla cezaların en ağır şekilde işlemesini istiyoruz. Başka İlkerler, başka Özgürler ölmesin, başkalarının canı yanmasın. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise kazada hayatını kaybeden İlker Muallim’in 11 yaşındaki çocuğunun artık babasız kaldığını belirtti. Karaca, “Benzer acıların yaşanmaması için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı. OLAYIN GEÇMİŞİ 17 Nisan 2025’te Fethiye-Muğla kara yolunda meydana gelen kazada, A.T. idaresindeki 48 D 3544 plakalı otomobil, Göcek mevkisinde aynı yönde ilerleyen bisikletlilere çarpmıştı. Kazada Özgür Alkan (47), Rahmi Gözele (41) ve İlker Muallim (42) yaralanmış, Alkan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Ağır yaralanan İlker Muallim ise 15 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 2 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.