A
Admin
Yönetici
Yönetici
Biricik Suden, 1963 yılında İstanbul Yeniköy’de doğdu. Babası hakim, annesi ise bankacıydı. 16 yaşından itibaren teyzesi tarafından evlat edinilen Suden, teyzesinin vefatının ardından tek varis olarak mirası devraldı.
Henüz dört yaşındayken gazetelerden kendi kendine okumayı öğrenen Suden, Atatürk Kız Lisesi’nde eğitim gördü.
Nişantaşı’nda Language and Culture Centre’de grafik ve illüstrasyon eğitimi aldı. Sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi’nde eğitimini sürdürdü ve dört yıl Paris’te bulunarak eğitimini geliştirdi.
1976 yılında başrolünde Rüştü Asyalı’nın oynadığı “Ben Bir Garip Keloğlanım” filminde rol aldı. 2011 yılında ise Hayat Bilgisi adlı televizyon programını Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ile birlikte sundu.
1. evliliği: 1986 yılında İlker İnanoğlu ile evlendi, 1988’de boşandı.
2. evliliği: 1989 yılında Kerim Sağlam ile evlendi, 1996’da boşandı.
3. evliliği: 2001 yılında Mehmet Pisak ile Las Vegas’ta evlendi.
4. evliliği: 2003 yılında Mazhar Alanson ile evlendi.
HÜRRİYET
Henüz dört yaşındayken gazetelerden kendi kendine okumayı öğrenen Suden, Atatürk Kız Lisesi’nde eğitim gördü.
EĞİTİM VE SANAT HAYATI
Nişantaşı’nda Language and Culture Centre’de grafik ve illüstrasyon eğitimi aldı. Sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi’nde eğitimini sürdürdü ve dört yıl Paris’te bulunarak eğitimini geliştirdi.
1976 yılında başrolünde Rüştü Asyalı’nın oynadığı “Ben Bir Garip Keloğlanım” filminde rol aldı. 2011 yılında ise Hayat Bilgisi adlı televizyon programını Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ile birlikte sundu.
EVLİLİKLERİ
1. evliliği: 1986 yılında İlker İnanoğlu ile evlendi, 1988’de boşandı.
2. evliliği: 1989 yılında Kerim Sağlam ile evlendi, 1996’da boşandı.
3. evliliği: 2001 yılında Mehmet Pisak ile Las Vegas’ta evlendi.
4. evliliği: 2003 yılında Mazhar Alanson ile evlendi.
HÜRRİYET