A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bingöl’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte su sıkıntısı daha da artmaya başladı. Özellikle Merkez ve Mirzan mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, günlerdir evlerine su gelmediğini belirterek mahalle girişinde toplanıp yolu trafiğe kapattı. Seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, yaşadıkları mağduriyetin artık dayanılmaz hale geldiğini ifade etti. "Suyumuzu Müteahhitlere Satıyorlar!" Mahalle sakinlerinden Şefika Yılmaz isimli bir kadın, isyanını şu sözlerle dile getirdi: “Defalarca belediyeye gittim, belediye başkanı Erdal Arıkan’la görüştüm. Ama bir sonuç alamadım. 3 yıldır evimize düzenli su gelmiyor. Serdar Atalay döneminde su vardı, Yücel Barakgazi döneminde su akıyordu. Şimdi neden yok? Bizim suyumuzu başka yere satıyorlar. Müteahhitlere, inşaatlara veriliyor. Haftalardır çamaşır makinesinde kıyafetler bekliyor. Sabaha kadar su gelir mi diye kontrol ediyoruz. Ne gece su var ne gündüz! Evin içinde artık lağım kokusu var. Bu başkan halkın sorununu çözmüyor, bizi azarlıyor. Yeter artık!” “Belediyenin Önüne Gideceğiz!” Mahalleli, sorunun çözülmemesi halinde protestolarını belediye binasına taşıyacaklarını söylüyor. Su sıkıntısı nedeniyle temizlikten içme suyuna kadar birçok temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yurttaşlar, Bingöl Belediyesi'ni göreve çağırdı. Mirzan Mahallesi Muhtarı: "Su Sorunumuz Gerçek, Çözüm Bekliyoruz" Mirzan Mahallesi Muhtarı Hanefi Baraç ise vatandaşların tepkisine destek vererek su sorununun gerçek ve ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Belediye ile görüşme taleplerini ilettiklerini belirten muhtar, “Belediye Başkanımız da su sorununun farkında. Şu anda Kürük suyunu mahallelere ulaştırmak için çalışmalar yapılıyor” dedi. HABER MERKEZİ