A
Admin
Yönetici
Yönetici
2012 yılında doğaya olan tutkularıyla bir araya gelen ve kendilerini “Hungo Bungo doğa aktivistleri” olarak tanıtan Bingöllü grup, uzun yıllardır sürdürdükleri faaliyetleri artık resmi bir çatı altında devam ettirme kararı aldı. Bingöl’de doğa sevgisini yaygınlaştıran, trekking etkinlikleriyle geniş kitlelere ulaşan ve Ağrı Dağı’na gerçekleştirdikleri ilk zirve tırmanışıyla adlarından söz ettiren ekip, kurumsallaşma sürecini başlatarak dernekleşti. Grup, “Hungo Bungo Derneği” ismiyle kuruluş dilekçesini Solhan Kaymakamlığı’na sundu. 2012 yılında “Doğaya Saygı” anlayışıyla yola çıkan Hungo Bungo aktivist grubu, insan ile doğa arasındaki ilişkiyi iki insanın ilişkisi gibi değerlendirerek bu bakış açısıyla hareket etti. Grubun temsilcileri, felsefelerinin merkezine bu ilişkiyi koymalarındaki amacı şu sözlerle açıkladı: “Bu ikili arasındaki kavganın sağlıklı bir şekilde yürümesi için ikisinin de faydasına faaliyetler yürütmeyi amaçlıyoruz ve insanların doğayı doğru tanımalarına destek olmak istiyoruz.” “Bingöl Balına Dünya İkinciliği Kazandırdık” Hungo Bungo Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Bilal Salcı, geçmişte Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak yürüttüğü çalışmalarla Bingöl balının akademik çevrelerde gündeme alınmasına katkı sunduğunu belirtti. Salcı, 2017 yılında İstanbul’da 120 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Arıcılık Fuarı APIMONDIA’da Bingöl balının dünya ikinciliği elde etmesini sağlayan ekipte yürütücü olarak yer aldığını söyledi. Bu başarının hem üniversiteye moral olduğunu hem de üreticilere heyecan verdiğini vurgulayan Salcı, “Valiliğimizin destekleri ve Üniversitemizin başarılı çalışmaları sonucu Bingöl Balının Avrupa Birliği Coğrafi İşaret kazanması da Bingölümüz adına heyecan verici bir sonuç olmuştur. Bu başarı güzel Bingöl coğrafyasının ne kadar sahipsiz kaldığı anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.” Bingöl Balıyla Gelen Başarının Ardından Yeni Hedef: Milli Park Bingöl balının başarı elde etmesinin ardından yeni bir hedef belirlediklerini ifade eden Hungo Bungo Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Salcı, bu başarıdan aldıkları motivasyonla Bingöl'ün doğasını hak ettiği şekilde tanıtmak istediklerini söyledi. Salcı “Bingöl’ün muhteşem coğrafyasına rağmen bir Milli Parka sahip olmaması bir eksiklik ve üzücü bir durumdur.” Bu doğrultuda ilk çalışmalarının Bingöl’e milli park kazandıracak bir proje yürütmek olduğunu belirten Salcı, Bingöl Valiliği’ne sunmak üzere rapor ve dilekçe hazırlıkları yaptıklarını da dile getirdi. Tabela ve taziye paylaşımları yapan bir STK olmayacaklarını vurgulayan Hungo Bungo Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Salcı, dernek olarak örnek, yapıcı ve birleştirici faaliyetler yürütmeyi hedeflediklerini belirtti. “İnsan ve doğa arasındaki kavgayı iki taraflı kazan kazan çerçevesine oturtmak istiyoruz” diyen Salcı, büyük hedeflerinin zamanla dünya çapında tanınan ve faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olmak olduğunu ve bu yolda heyecan duyduklarını söyledi. Salcı ayrıca, “Bingöl insanının sıcak gönlünü doğaya açmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.