Beyaz yakadan çilek tarlasına: Genç kadın organik çilek üretiminde fark yaratıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yalova Üniversitesi Yerel Yönetimler Programı mezunu 21 yaşındaki Özlem Ayhan, doğup büyüdüğü köyüne dönerek ailesinin 5 yıl önce başlattığı organik çilek üretimini devraldı ve bölgenin en genç üreticilerinden biri oldu. Yaşıtlarının aksine beyaz yakalı bir kariyer yerine tarımı seçen Ayhan, 13 dönümlük arazide ailesiyle birlikte organik çilek yetiştiriciliğine başladı. Genç yaşına rağmen üretim alanında kendini geliştiren Özlem Ayhan, ilerleyen yıllarda devlet destekleriyle üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istemeyen gençlere örnek olmayı amaçlayan genç üretici, “İlk başta zorluk yaşasam da azimle devam ettim. Şimdi daha fazlasını yapabileceğime inanıyorum” diyerek gençlere cesaret verdi. Çilek üretiminin narin ve emek isteyen bir süreç olduğunu vurgulayan Ayhan, hem güz hem bahar dikimi yaptıklarını, don riskine karşı özel önlemler aldıklarını anlattı. Üretimin devamlılığı için pazar sorunu yaşamadıklarını belirten genç çiftçi, devlet desteklerinden de faydalanarak işini büyütmeyi planlıyor. Özlem Ayhan, genç girişimcilere seslenerek, “Korkmadan işe atılmak gerekiyor. Destek almak ve özgüvene sahip olmak başarıyı getiriyor. Ailem ve devlet yanımda olduğu sürece her zorluğun üstesinden gelirim” ifadelerini kullandı. Genç yaşta aldığı bu sorumlulukla tarımda yeni bir soluk getiren Ayhan, köyde tarıma dönüşün ve organik üretimin önemini gözler önüne seriyor. (Sözcü)

Geri