“Ben Kaptanımı Rakiplerime Satmam” – Sedat Tunalı’dan Uğurcan ve Ertuğrul Doğan’a Duygusal Mesaj

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yaygın medyada Trabzonspor adına yüreğiyle konuşan isimlerden biri olarak çok sevilen isimlerin başında gelen Sedat Tunalı bir kez daha Trazbonspor taraftarı ile aynı duygu durumu paylaştığını A Spor canlı yayınında orta koydu. Tunalı, Uğurcan’ın satışının gündeme gelmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle Trabzonspor varoluş felsefesini özetledi. ‘’Ben kaptanımı rakiplerime satmam’’ dedi Tunalı’nın büyük takdir kazanan sözleri şöyle: ‘’Futbol endüstriyele dönüştü, değerler çok zayıfladı. Uğurcan kararını verdi, gitmek istiyor. Belki ailesi ile birlikte bu kararı aldı. Trabzonspor Başkanı Sayın Ertuğrul Doğan birkaç yıldır Uğurcan ile ilgili kesin sözler söyledi. Biz onu Trabzon’un bıçkın delikanlısı olarak anlatıyorduk kalbinde ne varsa dilinde de o vardır. Söylediğimiz neyse biz oyuz. Sayın Doğan ne dedi: ‘’Ben kaptanımı rakiplerime satmam’’ Ama gelinen noktada kaptanı rakipleriyle görüşüyor ve iş o noktaya gidiyor. Ne yapacak Trabzonspor? Doğan, Trabzonspor’un lideri olabilir Önünde 2 yol var Ertuğrul Doğan’ın. Bir kurumsal itibari önceleyecek. Uğurcan’a ve menajerine Trabzonspor’un sözleşmeli oyuncusu olduğu 2 yıl sözleşmesi olduğunu söyleyecek. FİFA kuralları nezninde bunu yapacak. Oyuncu diretirse de bu defa ya alt yapı veya başka özel hoca ile nasıl bir yöntem olacaksa kadro dışı gibi bir yol düşünülecek. Profesyonel futbolcularının hakları var hem bu hakları hem kulübün haklarını gözetecek şekilde bir karar. Trabzon camiasında sayın başkana son dönemde haklı ya da haksız çok sayıda söylem var. Şuan Ertuğrul Doğan öyle öyle bir noktadaki vereceği kararla Trabzonspor’un lideri olabilir. Büyük takım olmanın bazı kuralları vardır Uğurcan’ın bu hamlesi Başkana liderlik şansı da verdi. Ama derse ki bekara hatun boşamak kolaydır, şu kadar borcumuz var, söylenenlere göre 20 milyon gibi bir ücret konuşuluyor. Biz bunu alsak borcumuzun yarısını kapatırız, bunu söylerse ticaret adamı mantığı ile benim söyleyeceğim çok fazla bir şey kalmaz. Ama benim mantığıma göre artık bu saatten sonra Trabzonspor büyük takımdır söylemini kullanırken daha dikkatli olmam gerektiğini düşünürüm. Büyük takım eğer paraya dönüştürülmeyecek değerleri yoksa büyük takımdır. Büyük takım olmanın bazı kuralları vardır. Sümer ve Aurello arasında yaşanan gerçek Özkan Sümer Mehmet Aurello’yu 50 bin euro fazladan istedi diye gönderdi. Trabzonspor’un verecek 50 euro’su yok muydu? Kat kat verirdi, ilkesel bir duruş gösterdi. Bugün soru şu Trabzonspor Uğurcan konusunda ilkesel bir duruş mu sergileyecek yoksa tecimsel mi yaklaşacak. Eğer ilkesel bir duruş sergilerse her zaman düştüğü yerden kalkar. Müthiş bir enerjisi var çünkü. Onur ve Burak süreci yaşandı. Kadro dışı kaldılar hem de bir Fenerbahçe maçı öncesiydi. Sonrasında Trabzonspor ayakta kaldı ve şampiyonluğa giden bir hikaye yazdı. Şimdi Trabzonspor ya ilkesel bir duruş gösterip camianın onurunu ayakta tutacak. Ya da diyecek ki günümüz gerçeği şudur itibar falan çok para eden şeyler değil,v 20 milyon euro’dan bahsediyoruz ne diyorsun sen Selahattin Kınalı. 20 milyonu alıp belki arkasına başka kazanımlar eklenecek ama bu duruşa da duruş demek biraz sakıncalı olur çünkü o omurga ayakta durmaya yetmez.

Geri