A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İnci Vakfı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Hasat Hibe Programı” finalinde gençlerle buluştu. Sürdürülebilirlik temalı projeleriyle finale kalan gençleri dinleyen Başkan Tugay, çevresel krizlere karşı daha fazla sorumluluk alınması gerektiğini vurguladı. “Kaynaklarımızı sınırsız sandık, büyüme uğruna sınırları aştık. Ama artık bu yanlıştan dönmenin zamanı geldi” diyerek gençleri mücadeleye ortak olmaya çağırdı. İzmir’in potansiyeline dikkat çekti Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Tugay, İzmir’in doğal ve kültürel zenginliğine vurgu yaptı. İzmir’in, limanları, verimli tarım toprakları, körfezi ve çok kültürlü yapısıyla dünyada benzeri az bulunan bir şehir olduğunu söyleyen Tugay, “İzmir’e kötü diyebilmek için gerçekten kötü niyetli olmak gerekir. Bu şehir doğasıyla, tarihiyle, sunduğu yaşam biçimiyle bir hazine” dedi. “Kaynaklarımızı israf etmemeliyiz” İklim krizine ve çevresel tehditlere karşı sürdürülebilir politikaların önemine değinen Başkan Tugay, “Hiçbir mazeret, gelecekte yaşayacağımız gıda krizini ya da susuzluğu açıklamaya yetmeyecek. Elimizdeki kaynakları dikkatle kullanmak zorundayız. Geri dönüşüm artık zorunlu hale gelecek. Evsel atıkları ayrıştırarak toplama sistemini 8 mahallede başlattık. İki yıl içinde tüm İzmir’e yayacağız” dedi. Gençlere umut çağrısı: “Çabanızı katlayın” Gençlere seslenen Başkan Tugay, “Umut sizde. Ama bu umudu büyütmek ve yaymak için daha çok çaba göstermelisiniz. Şimdiye kadar ne yaptıysanız onun on katını yapmalısınız. Çünkü bu dünya sizin ellerinizde kurtulacak. Ben de bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim” diye konuştu. Programda destek alan projeler açıklandı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilirlik sponsoru olduğu Hasat Hibe Programı, BM’nin “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ilkesinden ilham alarak, gençlerin doğa dostu ve toplumsal fayda odaklı projelerini kamuoyuyla buluşturdu. Programda, finale kalan projeler değerlendirildi ve başarılı olanlara Sürdürülebilir1İzmir Ödülleri takdim edildi. Ödülleri Başkan Cemil Tugay verdi. “Hasat bir hibe değil, bir yaklaşım” Etkinliğe katılan İnci Vakfı Güç Kaynağı Yönetim Kurulu Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez, “Bugün burada sadece bir destek programı değil, kolektif bir umut inşa ediyoruz. Hasat, sürdürülebilirliğe dair bir yaklaşım biçimidir” dedi. İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Gök ise, çevreye ve topluma katkı sağlamanın kurumsal sorumluluklarının merkezinde yer aldığını belirtti. İzmir için sürdürülebilirlik vizyonu Etkinlik boyunca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar da paylaşıldı. Strateji Geliştirme Dairesi Sürdürülebilirlik ve Kent Stratejileri Şube Müdürü Enver Emre Uysal, “Sürdürülebilir Bir İzmir” çağrısıyla yürütülen projelere dikkat çekerek, çevresel ayak izlerinin farkında bir kent vizyonu hedeflediklerini ifade etti. Bülten