A
Admin
Yönetici
Yönetici
YKS öncesi bir mesaj yayımlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, gençlerin üzerindeki sınav baskısını hafifletmeye yönelik sözleriyle dikkat çekti. Kendisinin de yıllar önce farklı hayallerle sınava girdiğini, fakat bambaşka bir bölüm kazanarak bugünkü konumuna ulaştığını belirten Eşki, "Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunuyum ama bugün Bornova’nın Belediye Başkanıyım" dedi. "Hayat, Sonuçlardan Çok Dirençle Şekillenir" Gençlere yönelik samimi mesajlar veren Başkan Eşki, “Sınavınız kötü geçse bile aileniz sizi sevmeye devam edecek. Çok başarılı bir sonuç alsanız dahi bu ülkenin gerçekleri değişmedikçe hayat kolay olmayacak. Bu nedenle geleceğiniz sizin hayata karşı duruşunuzla, emeğinizle ve umudunuzla şekillenecek,” diyerek gençleri sınav sonucu üzerinden tanımlamaktan kaçınmaları gerektiği konusunda uyardı. Eğitim Sistemine Eleştiri: “Yarış Atı Gibi Hazırlanmasınlar” Açıklamasında eğitim sistemine yönelik de önemli eleştirilerde bulunan Eşki, çocukların sınavlara yarış atı gibi hazırlanmadığı, üniversite mezunlarının iş kaygısı taşımadığı bir Türkiye temennisinde bulundu. Başkan, bu sistemin değişmesi gerektiğini belirterek adil ve fırsat eşitliğine dayalı bir eğitim ortamının önemine işaret etti. Bornovalılara Sessizlik Çağrısı YKS öncesi sadece öğrencilere değil, tüm Bornovalılara seslenen Başkan Eşki, “Sınav gecesi ve sınav günü hep birlikte sessiz olalım. Kornalara basmayalım, inşaat ve tadilat çalışmalarını durduralım, yüksek sesli müzik dinlemeyelim” çağrısında bulundu. Bornova Belediyesi zabıta ekiplerinin sınav öncesi gece ve sınav süresince görev başında olacağını belirten Eşki, tüm öğrencilere başarılar diledi. Bülten