Balıkesir Üniversitesi Kadrosuna 21 Öğretim Üyesi Alımı Yapacak: Peki, Başvuru Şartları Ve Detaylar Neler?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
21 Ağustos 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bu ilan, üniversitenin çeşitli fakülte ve bölümlerinde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi pozisyonları için fırsatlar sunuyor. Peki, başvuru şartları ve gereken belgeler neler? Son başvuru tarihi ne zaman? Eğer sizde akademik kariyerinizi Balıkesir Üniversitesi’nde sürdürmek istiyorsanız, bu yazı tam size göre!

21 Öğretim Üyesi Alımı İlan Detayları

21 Ağustos 2025 tarihli Resmi Gazete ilanına göre, Balıkesir Üniversitesi toplam 21 öğretim üyesi pozisyonu için alım yapacak. Bu pozisyonlar, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarını kapsıyor. Pozisyon dağılımı genel olarak şu şekildedir (detaylı liste üniversite resmi sitesinde ve Resmi Gazete’de yer almaktadır):

• Profesör kadroları: Deneyimli akademisyenler için ayrılan bu kadrolar, genellikle fen, sosyal ve sağlık bilimleri alanlarında yoğunlaşmaktadır.
  • Doçent kadroları: Araştırma ve yayın odaklı pozisyonlar, adayların doçentlik belgesine sahip olmasını gerektirir.
  • Doktor öğretim üyesi kadroları: Yeni doktorasını tamamlamış veya belirli deneyim sahibi adaylar için uygundur.

Başvuru Şartları ve Gereken Belgeler Neler?

Başvuru şartları ve gereken belgeler neler sorusunu merak edenler için, Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvuru şartları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel koşulları içermektedir. Ayrıca, adayların yurt dışı diplomaları için Üniversitelerarası Kurul’dan denklik belgesi alması zorunludur. İşte pozisyon bazında temel şartlar:

Profesör kadroları için:

• Doçentlik unvanına sahip olmak ve ilgili alanda en az 5 yıl deneyim.
  • Ana araştırma eserini belirten yayın listesi.
  • Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu doldurulmuş halde.
  • Gerekli belgeler: Özgeçmiş, 2 fotoğraf, hizmet belgesi, 6 USB bellek içeren dosya ve basılı kopya.

Doçent kadroları için:

• Doçentlik belgesine sahip olmak.
  • İlgili bilim dalında uzmanlık.
  • Belgeler: Başvuru dilekçesi, özgeçmiş, 4 USB bellek içeren dosya.

Doktor öğretim üyesi kadroları için:

• Doktora derecesine sahip olmak.
  • Yabancı dil puanı (en az 55 puan, merkezi sınavlardan).
  • Tıp fakültesi için devlet hizmeti yükümlülüğü 6 aydan az olmalı.
  • Belgeler: Diploma fotokopileri, yabancı dil belgesi, 4 USB bellek içeren dosya.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı, Başvurular, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılmalıdır. Yani, son başvuru tarihi 4 Eylül 2025 mesai bitimidir. Başvurular, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Posta gecikmeleri dikkate alınmayacak olup, eksik belgeli başvurular geçersiz sayılacaktır. Başvuru adımları ise şu şekilde:

• İlanı resmi kaynaklardan (Resmi Gazete veya üniversite sitesi) inceleyin.
  • Gerekli belgeleri hazırlayın ve USB’lere yükleyin.
  • Dilekçeyi doğru şekilde doldurun.
  • Şahsen veya posta ile gönderin.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Kaç pozisyon var?

• Toplam 21 öğretim üyesi kadrosu.

Başvuru ücreti var mı?

• Hayır, ücret alınmamaktadır.

Yabancı uyruklular başvurabilir mi?

• Evet, denklik şartıyla.

Sonuçlar ne zaman açıklanır?

• Değerlendirme sonrası üniversite sitesinde duyurulur.

Geri