A
Admin
Yönetici
Yönetici
Balık mevsimi sona ermiş olsa da denizlerde hareketlilik devam ediyor. Eskişehirli balıkçı Selahattin Aslanbenzer, yaz aylarında da günlük taze balığın tezgahlarda yerini aldığını belirterek balığın hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı olduğunu vurguladı. Nisan ayının 15’inden itibaren büyük teknelerin avlanmasının yasaklandığını belirten Aslanbenzer, “Yasak başladı dediğimizde bu tüm balıkların yasaklandığı anlamına gelmiyor. Küçük kayıklar serbest. Kışın yüzde 100 sattığımız balıklar, yazın yüzde 25-50 oranında azalıyor ama yine de günlük taze balığımız her zaman vardır,” dedi. Aslanbenzer, yaz aylarında çupra, levrek ve palamut gibi balıkların tezgahlarda yer aldığını, bu balıkların küçük teknelerle ve amatör yöntemlerle tutulduğunu belirtti. “Her gün Eskişehir'e taze balık getiriyoruz,” dedi. “Sabah tutulan balıklar aynı gün Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor” Küçük teknelerle sabah saatlerinde denizden çıkarılan balıkların mezatlarda satışa sunulduğunu anlatan Aslanbenzer, “Her bölgenin mezatında alıcıları vardır. Balıklar hemen araçlara yüklenip dağıtıma başlanır. Türkiye'nin her yerinde taze balık bulunur,” dedi. “Balığın mevsimi yok, en doğal gıda balık” Yaz aylarında özellikle mezgit, çupra ve levreğin öne çıktığını belirten Aslanbenzer, balığın yılın her döneminde yenmesi gerektiğini ifade etti:“Balığın mevsimi yoktur. Türkiye’de en ucuz, en hormonsuz, en doğal şey balıktır. Diğer gıdalarda katkı maddesi, hile var ama balıkta bu yok. Hangi balık olursa olsun gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.” “Fiyatlar çok uygun” Aslanbenzer, balık fiyatlarının da diğer ürünlere kıyasla oldukça uygun olduğunu belirtti. “Çupra ve levrek 350 lira, Karadeniz mezgiti ve hamsi 200 lira. Balıklar çok hesaplı. Diğer ürünlerle kıyaslanamaz. Herkesin tüketmesi gereken bir gıda,” diye konuştu.