Balçova yangın tehlikesine tatbikatlarla hazır!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Balçova Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda kurulan Balçova Arama Kurtarma Ekibi (BALKUT), afetlere karşı hazırlık kapsamında yeni bir çalışmaya imza attı. Belediyenin hizmet binasında düzenlenen yangın tatbikatında belediye personeli de aktif rol aldı. Tatbikatın ilk aşamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan gelen uzmanlar, belediye meclis salonunda yangınla mücadeleye yönelik eğitim verdi. Sirenler Çaldı, Tatbikat Başladı Eğitimlerin ardından senaryo gereği bina tahliyesini de içeren yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Sirenlerin çalmasıyla birlikte personel kontrollü şekilde binayı tahliye ederken, BALKUT ekibi yangına müdahale sürecini yönetti. Tatbikat, gerçek bir yangın anında nasıl davranılması gerektiğine dair önemli bir prova niteliği taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda Uygulamalı Eğitim Tatbikatın son aşamasında belediye hizmet binasının önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda uygulamalı yangın söndürme eğitimi yapıldı. Belediye çalışanları, yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacaklarını birebir deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimde özellikle ilk müdahalenin önemi vurgulandı. Başkan Yiğit: “Afetlere Karşı Hazırlıklı Olmak Zorundayız” Tatbikatla ilgili değerlendirmede bulunan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, afetlere karşı hazırlığın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Acil Eylem Planımız kapsamında planladığımız yangın söndürme eğitimi ve tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları düzenli olarak sürdürmeyi planlıyoruz. Olası afetlere karşı tedbirli olmak ve her an hazırlıklı davranmak zorundayız. Bu amaçla kurduğumuz BALKUT ile mahalle afet gönüllüleriyle de temas halindeyiz. Temennimiz bu tür olayların yaşanmaması, ancak her ihtimale karşı hazır olmak bizim sorumluluğumuz.”

Geri