Babasının İzinde!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hekimoğlu, zamanla sanayiciliği geliştirdi ve döküm sektöründe kampana ve fren balataları üretimine başladı. Türkiye’de otomotiv fabrikalarına iş yapmaya başlayınca Avrupa’dan da teklifler geldi. Dünyanın en saygın otomobillerine parça üretmeye başladı. Hekimoğlu siparişlere yetemeyince Deliklitaş’ta dağın eteğinde 2. fabrikasını açtı. Celal Hekimoğlu emekliliğe yürürken işin başına da oğlu Celil Hekimoğlu’nu getirdi. Hekimoğlu ve kardeşleri bu büyük mirasa sahip çıktılar. Hem maddi hem de manevi olarak babasının bıraktıklarının üzerine koydular. İhracatı artırdılar, ayrıca Esiroğlu’nda hem lojistik merkez kurdular hem de yeni bir fabrika daha açtılar. Üreten insanlara benim saygım var. Herkesin saygısı olması lazım. Hekimoğlu ailesine de bu saygının olduğuna inanıyorum. Celil Hekimoğlu, Doğanspor’da başladığı futbol başkanlığına ve yöneticiliğine Hekimoğlu Doğan ile devam etti, Düzyurtspor’u satın aldı ve Hekimoğlu FK yaptı. Sonrasında da 1461 Futbol kulübü olarak da Türkiye’de örnek tesisleri, disiplinli kulüp ile markalaştırdı. Artık hem iyi bir patron hem de iyi bir yönetici olan Celil Başkanın Trabzonspor’a başkan olma zamanı gelmişti. Ve Başkan adayı oldu. Muharrem Usta ile yarıştığı kongreyi 10 oy farla kaybetti fakat 3 binin üzerinde bir oy sayısına ulaşarak bugüne kadar seçime girip kaybeden başkan adaylarının arasında en fazla oy alan isim oldu. Kendi kulübüne ağırlık verdi ama Trabzonspor’a da küsmedi. Hekimoğlu fabrikasına döndüğünde babası seçilemediği için kendisini kutladı ve ‘İşinin başına hoş geldin’ dedi. Celil Hekimoğlu aynı yıl ve sonrasında tüm personeline Trabzonspor forması alarak aidiyetini bir kez daha gösterdi. Geçen yıl Hekimoğlu Futbol kulübünün isim hakkını Cengiz Tosun’a (KCT) ve göğüs reklamını da MEKAP’a vererek önemli bir hamle yapan Hekimoğlu, şampiyonluğa bir türlü ulaşamadı. Şimdi yeni bir kadro kuruyor ve bu kadro ile bir üst lige çıkmak istiyor. Hekimoğlu ile futbol sohbeti yaparken, televizyon ekranında ise ‘İran-İsrail ateşkesi sürecek mi?’ yazıyor. Buradan Türkiye’nin savunma sanayisine girdik. Hekimoğlu, ‘Yapılan yatırımları ve gücümüzü uzaktan takiple biliyordum. Ancak, TUSAŞ’ı gezme imkanım oldu. Kağan’ı yakından inceledim. Gökbey helikopterini gördüm. Muhteşem. Savunma sanayindeki bu gelişmeler çok önemli. Bir 5 yıla daha ihtiyacımız var. Türkiye’nin caydırıcılık gücü bir o kadar daha artacaktır.’ Celil Hekimoğlu, Türkiye’nin en güçlü döküm şirketi olarak savunma sanayine destek vermekten de gurur duyacaklarının altını çizdi. Yazımı merhum Celal Hekimoğlu’nun tarihi sözü ile bitiriyorum: ‘Benim hayatımı yargılamadan önce benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan ve engellerden geç. Hüznü, acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra beni yargılayabilirsin.”

Geri