AYT ile hangi bölümler kazanılır? İşte sayısal, sözel ve eşit ağırlık seçenekleri

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2025-YKS) katılım oldukça yüksek. Toplamda 2,5 milyonu aşkın aday sınava girecek. Bu adayların 1 milyon 375 bin 389’u kadın, 1 milyon 185 bin 260’ı ise erkeklerden oluşuyor. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), öğrencilerin üniversite hayallerine giden yolda belirleyici sınavlardan biri. AYT’ye giren adaylar, aldıkları puan türüne göre sayısal (MF), eşit ağırlık (EA) ya da sözel (TS) puan türlerinden tercih yapabiliyor. İşte AYT ile tercih edilebilecek lisans bölümleri: SAYISAL (MF) PUAN TÜRÜYLE TERCİH EDİLEBİLECEK BÖLÜMLER Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Eczacılık Veterinerlik Hemşirelik Beslenme ve Diyetetik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Makine Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Mimarlık İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji Moleküler Biyoloji ve Genetik Uçak ve Yazılım Mühendisliği Genetik ve Biyomühendislik Sağlık Fizikçiliği EŞİT AĞIRLIK (EA) PUAN TÜRÜYLE TERCİH EDİLEBİLECEK BÖLÜMLER Hukuk Fakültesi Psikoloji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmenliği Sosyal Hizmet İşletme, İktisat, Maliye Kamu Yönetimi Uluslararası İlişkiler Yönetim Bilişim Sistemleri İnsan Kaynakları Yönetimi Turizm İşletmeciliği Sağlık Yönetimi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ekonomi, Ekonometri Açıköğretim EA Bölümleri: İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye (Açıköğretim) SÖZEL (TS) PUAN TÜRÜYLE TERCİH EDİLEBİLECEK BÖLÜMLER Türk Dili ve Edebiyatı Tarih, Coğrafya Felsefe, Sosyoloji, Arkeoloji İlahiyat (Lisans) Gazetecilik Radyo, Televizyon ve Sinema Yeni Medya Halkla İlişkiler ve Tanıtım Görsel İletişim Tasarımı Reklamcılık Türkçe ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Özel Eğitim Öğretmenliği Sanat Tarihi Çocuk Gelişimi (Lisans) Açıköğretim Sözel Bölümler: Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Sosyoloji, İlahiyat (Açıköğretim) (Cumhuriyet)

Geri