A
Admin
Yönetici
Yönetici
Falan hanımın kocası şunları almış, senin neren eksik? Bunları bana da alacaksın diye kocasını hakir görüp tehdit eden, eşini başka erkeklerle karşılaştıran, başka erkeklere hayranlık duyan kadınlar maalesef gördük. *** Fakat kocasına dert yanarak; falancanın hanımı zarfın içerisindeki mektup gibi gizemli, ev işlerini arı gibi pratik yapıyor, Kur’an’ı Kerim-i okuyor, beş vakti kıldığı gibi üç ayları da tutmaya gayret eden faziletlerle zinetli bir kadın. *** Benim ondan neyim eksik deyip kocasından bolca kitap almasını isteyerek kendi hatalı taraflarını ortaya koyup bana yardımcı olur musun, ben de öyle olmak istiyorum diyen kadınlarımız da vardır inşallah. *** Okulda talebelerden biri matematik dersinde bölme problemini başarılı bir şekilde çözünce öğretmeninin takdirini kazanır. Fakat cemiyette milletin arasına fitne sokarak insanları bölüp parçalayanlar ise lanet alır. *** Birisi uzun yıllar bıkmadan, yılmadan, usanmadan çalışıp işinin ehli bir kimyager olur. Fakat ne hikmetse o kadar çalışıp başarılı olmasına rağmen hayatı maddi sıkıntılar içerisinde geçer. *** Bir başkası ise tahsili yok, gayreti olmamasına rağmen, bilgisi de kıt olduğu için okul okuyamaz. Ama hayatın cilvesi beden gücü ile çalışarak zengin olup hayatı bolluk ve bereket içerisinde geçer. *** Yaşlı bir nine her gün aynanın karşısına geçip uzun uzun bakar. Saçlarını tarar, gençliğinde simsiyah saçları olduğu günleri düşünerek hayıflanıp gözleri yaşarır. Sadece gençliğini ve güzelliğini kaybettiği için gözlerinden yaş gelir. *** Gözlerinden yaş gelir de ömür boyu ibadetten, namazdan uzak bir hayat sürüp ömrünü heba ettiğine yanmaz. Keşke tövbe edip namaza başlayarak namaz içinde ağlasaydı da akıttığı birkaç damla göz yaşı cehennem ile arasında bir perde olsaydı. *** Gençliğinde yaptığı hatalarını düşünerek gözleri daldı gitti. Kırdığı kalpler, hırçınlıkları, hırsları, deli dolu zamanları, haksızlık yaptığını düşündüğü anlar gözünün önüne geldi. *** Kadın son çare olarak bir kuaföre giderek saçlarını siyaha boyattı. Sadece saç rengi gençliğindeki gibi simsiyahtı. Ama ne yazık ki gençliği geri gelmedi. O yine bastonuna dayanarak yürümeye devam etti. SON SÖZ Dünya savaşları ve dünya zaferleri ne ki, diyor Çavuş dedem. Dünya hatırlamaları ve dünya unutmaları ne ki? Fakat yine de dünyadayken iplerimizi birbirimize sımsıkı dolamalıyız. Umulur ki birimizden biri kurtulur ve onun hatırına diğerlerimiz de çağırılır ardından. ‘Muammer Erkul’