A
Admin
Yönetici
Yönetici
AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, artan maliyetler gerekçe gösterilerek fiyat artışına gidildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, özellikle son dönemde un, akaryakıt ve enerji fiyatlarında yaşanan artışların fırıncı esnafını zorladığını belirtti. TEMMUZ’UN SON HAFTASI UYGULANACAK Bayram sonrası un fiyatlarına 100 lira seviyesinde zam geldiğini, akaryakıtta da yaklaşık yüzde 10’luk bir artış yaşandığını ifade eden Akdağ, “Esnafımızın 200 gram ekmeğin 15 lira olması yönünde talebi vardı. Komisyon toplantımızda tüm taraflar görüşlerini bildirdi. Karar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na gönderilecek. Oradan gelecek görüş doğrultusunda Ticaret Bakanlığı’na iletilecek. Bakanlıktan onay çıkması durumunda yeni fiyat yürürlüğe girecek. Ancak bu süreç hemen işlemez. Yeni fiyat uygulaması temmuzun son haftalarında başlayabilir.” dedi. Öte yandan Akdağ, yüzde 20 ila yüzde 30 arasında birçok kalemde artış yaşandığını hatırlatarak, maliyet baskısı altında üretim yapan esnafın ayakta kalabilmesi için fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz hale geldiğini sözlerine ekledi. (Manşet Aydın)