Aydın’da Birlik Masalı, Gerçekte Ayrıcalık Tiyatrosu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bir yazı yazarsın, en acılı gününde bile taziyelerini bildiremeyenler yazında dile getirdiklerini dikkate alıp Didim’de güya “Güç Birliği” toplantısı organize ederler. Moderatör kim mi? “Organize Ayrıcalık Hareketi” başı Efeler Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken… Merkezde oturur ve sizin aranızda “A Protokol benim” der. Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası’ndaki oda ve borsa başkanları mecburiyetten katıldılar tabi bu toplantıya… Geçen haftaki yazıda “Diğer oda ve borsa başkanları alfabenin hangi harfinin protokolü?” diye sormuştuk. Tabi, Organize Ayrıcalık Hareketi, buna da dikkat etmiş ve Aydın merkezdeki oda ve borsaların adı “A” harfi ile başladığı için logoları harf sırasına göre sıralamışlar. Bu arkadaşların vakitleri çok olduğu için böyle işlere oldukça vakit ayırabiliyorlar demek ki… Bu işlere vakit ayıracaklarına Aydın’ın gelişimine, kalkınmasına, zeytinyağındaki tağşişin engellenmesine, incirdeki aflatoksin ve okratoksin sorununa, süt fiyatlarındaki düşüklüğe, yem fiyatlarındaki yüksekliğe, süt fiyatı düşükken süt ürünlerindeki fiyat yüksekliğine, kurban derilerinin para etmemesine, Aydın’daki ticaret ahlakının bozukluğuna, rant ekonomisinin reel ekonominin önüne geçmesine, komşu illerimiz büyük yatırımlar alırken Aydın’daki statükocu sermayenin kısır çekişmesine vakit ayırsalardı keşke! “Ama o konular Hükümetin ilgilenmesi gereken konular!” dediklerini duyuyor gibiyim. Madem hükümetin ilgilenmesi gereken konular, Yatırım Programı’na alınmış konularla veya hükümetin projeleri ile sizin ne işiniz var? Siz kendi işinizi iyi yapın beyler! Birlik toplantılarında yok sayılan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, katıldığı bir programda “Birlik toplantılarına davet edilmeyişimiz bizi üzmüştür. 135 Bin üyesi olan ziraat odalarının davet edilmediği, tarımın olmadığı yerde birliktelik olması mümkün değil. Bana göre bu masa Aydın’ı %50 bile temsil etmiyor.” demiştir. 50 bin üyesi olan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muhammet Ali Künkçü de Birlik organizasyonlarına yok sayılmaktadır. “Birlik” kelimesini ve “Birlik Organizasyonlarını” şahsi çıkarları doğrultusunda yorumlayan Organize Ayrıcalık Hareketi ve onun moderatörü, Efeler Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur’un birlik ruhunun ön planda olduğu, milletimizin kıvançla kutladığı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı resmi programlarına hiç katılmadığını biliyor musunuz? İtalya’nın resepsiyonlarını, Ankara’daki kutlamaları, Antalya’daki eğlenceleri kaçırmayan 3 kafadar oda başkanı, konu Aydın olunca programlara katılmıyorlar. Çünkü onlar, halkla tokalaşmaktan değil, objektife poz vermekten yanalar. Ayıca kendilerini Vali’den bile yukarıda görecek kadar cüretkarlar. İşte size yeni nesil protokol efendileri… Aydın’ın sırtına bastığınız o protokol sandalyeleri bir gün altınızdan çekildiğinde, sizi ne İtalya resepsiyonları ne de alfabetik sıralar kurtarır!

Geri