A
Admin
Yönetici
Yönetici
Samsun’da makyözlük yapan ve boş zamanlarını babasının sanayi sitesindeki akü dükkanında geçiren Aybüke Bayrak (28), bu süreçte akü bakım işine ilgisi gelişince tercihini mesleğini değiştirmekten yana kullandı. Bayrak, iki yıldır birlikte çalıştığı babasının atölyesinde, araçların akü bakımını ve onarımını başarıyla sürdürüyor ve müşteriler tarafından “Aybüke usta” olarak tanınıyor. Kadın ustadan sıra dışı tercih Makyöz olarak çalışan Aybüke Bayrak, babası Fehmi Bayrak’ın “gel yanımda çalış” çağrısını boş geçmeyerek sanayiye adım attı. Altı aylık bir öğrenme sürecinin ardından işin püf noktalarını kavrayan Bayrak, “İşi çok sevdim, iki yıldır devam ediyorum. İlk başta bu mesleğe olan yaklaşımı tuhaf karşıladılar ama şimdi ‘Aybüke usta’ olarak tanıyorlar beni. Aldığım tepkiler çok güzel,” dedi. “Kadın her sektörde başarılı olabilir” Yeni mesleğinde hem babası hem de çevresi tarafından desteklendiğini belirten Aybüke Bayrak, kadınların her alanda başarılı olabileceğine dikkat çekti. “Makyözdüm, sevdiğim işi bırakmadım ama babamın işi de ilgimi çekince tercihim akü bakımından yana oldu. Bu sektör de beni mutlu ediyor," diyen Bayrak, erkek egemen özellik gösteren iş kollarında kadınların da var olabileceğini kanıtlamayı hedeflediğini ifade etti.