Ayakta Duran Kadın Yufkacı, Çevresine İlham Oluyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yaklaşık 6 yıldır işini sürdüren Akbayır, eşinin kronik obstrüktif akciğer (KOAH) hastalığı nedeniyle çalışamadığını, bu yüzden tek başına hem eşine hem de torunlarına destek olduğunu belirtti. Borçlarını büyük ölçüde kapattığını ve pes etmeye niyetinin olmadığını dile getiren Akbayır, “Bu küçücük dükkândan 4-5 aile geçiniyor. Hayat çok pahalı ama Allah güç verdikçe çalışmaya devam edeceğim. Tek başıma savaşıyorum” ifadelerini kullandı.

İş yeri açarken pek çok zorlukla karşılaştığını, eşinin de başlangıçta kendisine engel olmaya çalıştığını söyleyen Akbayır, “Bu işi yapmak hep aklımdaydı. Çok zorlandım ama vazgeçmedim. Üstesinden geliyorum, şükürler olsun” dedi.

Kadınlara da seslenen Akbayır, “Asla pes etmesinler, erkeklerin eline bakmasınlar. Bir iş yapmak istediklerinde korkmasınlar, başarırlar. Yanıma gelip öğrenen kadınlar oldu, şimdi kendi işlerini kurdular. Bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Zorlu yaşam şartlarına rağmen mücadele etmekten geri durmadığını belirten Akbayır, kadınların üretime katılmasının önemine vurgu yaptı:
“Ben burada bir kadın olarak çalışıyorum, bütün yük omuzlarımda. Eve gidiyorum, köyde odun taşıyorum, eşime destek oluyorum. Hiçbir şeyden korkmadım, her zaman ’Allah bana güç kuvvet versin’ diye dua ettim. Kadınlarımız çalışsın, ellerinden geleni yapsınlar, emeklerini boşa çıkarmasınlar.”

İHA

Geri