A
Admin
Yönetici
Yönetici
Madleen aktivisti AP Milletvekili Hassan, dönüş sonrası ilk kez parlamentoda konuştu İsrail tarafından alıkonulup sınır dışı edilen Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Rima Hassan, serbest bırakılmasının ardından parlamentoda ilk kez konuştu. Hassan, Avrupa Parlamentosu’nun kendisine ve diğer aktivistlere yönelik tutumda sessiz kalmasını sert sözlerle eleştirdi. Gazze’ye insani yardım taşıyan Madleen gemisinde 9 Haziran’da İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda gözaltına alındığını belirten Hassan, “İsrail ordusu tarafından kaçırıldım. 10’u AB vatandaşı 12 kişiydik. Birkaç gün boyunca yasa dışı şekilde alıkonulduk ve zorla sınır dışı edildik” dedi. “Bu sessizlik ciddi bir siyasi başarısızlıktır” diyen Hassan, Avrupa Parlamentosu’nun İsrail’e karşı ne kınama yayımladığını ne de serbest bırakılmaları yönünde çağrı yaptığını vurguladı. Geminin tamamen yasal bir eylem yürüttüğünü söyleyen Hassan, “BM özel raportörleri, binlerce AB vatandaşı, yüzlerce parlamenter ve uluslararası STK’ler gemimizi destekledi” dedi. Son olarak, Gazze’ye insani yardım ulaştırmanın uluslararası bir hak olduğunu vurgulayan Hassan, “Meclis ses çıkarmazsa insan hakları için mücadele edemeyiz” sözleriyle Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulundu.