Atmaca özgürlüğüne kavuştu: 8 yıl sonra duygusal veda

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir atmaca tutkunu, 8 yıl boyunca özenle beslediği atmacasını sonunda doğal yaşamına bıraktı. Dedelerinden miras kalan bu özel tutkusunu yıllarca sürdürerek, eliyle et yedirip, kolunda gezdirip sevdiği atmaca ile güçlü bir bağ kuran atmacacı, duygusal anlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Atmacasını özgürlüğüne kavuşturduğu anlarda yaşadığı hisleri anlatan atmacacı, "8 senedir baktığım şahinimi şimdi özgürlüğüne salıyorum. Çok üzülüyorum ama yuva kurmasını istiyorum. Kıyamadım ama uçsun, yuvasını kursun istiyorum" sözleriyle duygularını dile getirdi. Atmacanın hızla gökyüzüne yükselip gözden kaybolması üzerine de "Demek ki neymiş, 5 yılda da baksan 10 yılda da baksan, sonunda son sürat özgürlüğüne kaçıyorlarmış. Demek ki onlar doğaya aitmiş, biz kendi egomuzdan dolayı yıllarca esir ediyormuşuz" ifadelerini kullandı. Yıllarca bakımını üstlendiği atmacasının, kendisine minnet duymadan özgürce gökyüzüne kanat çırpması, atmacacının doğa ile kurduğu derin bağın ve doğaya olan saygısının bir göstergesi olarak büyük beğeni topladı.

Geri