Aslanoğlu’ndan Tugay’a sert eleştiriler! Cemil Bey telefonu açmadı, parti edebine uygun davranmaya davet ediyoruz

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Memduh GÜNEY-EGE TELGRAF/Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de tutuklu bulunan ve hastaneye sevk edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “Tutuklu bırakıldığı her saat belediye başkanlarımız için bir işkencedir” ifadelerini kullandı. “Yapılan yanlıştan bir an önce dönülmeli” diyen Aslanoğlu, “19 Mart’tan bu yana bir saldırıyla karşı karşıyayız, bizi yıldıramazlar. Bu saldırılarda öyle olduğunu duydum, bence böyledir. İhale alamayan, o süreçlerin parçası olan insanları, birbiriyle karşılıklı kötü olaylar yaşamış birilerinin ifadesi dışında bir şey görmüyoruz. Çeşitli anketler yapılıyor, ülkenin büyük kısmı bu suçlara inanmıyor. Biz arkadaşlarımızın algı operasyonuna maruz bırakıldığını düşünüyoruz. Sadece yargıyı kullanarak CHP’yi dizayn etme çabaları, cezaeviyle bizi yıldırabileceklerini düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar. Vatandaşın gönlünde bu yapılanlar zulümdür. 2 kasımda sandığı kuralım, vatandaş kime inanıyor hep birlikte görelim” ifadelerini kullandı. “PARTİ EDEBİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLATIYOR” CHP İzmir İl Başkanlığında ilçe başkanlarının katıldığı toplantı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yaptığı açıklamaları da değerlendiren Aslanoğlu, “Bugün telefonu kontrol ettim Cemil bey beni aramış mı ya da mesaj atmış mı diye göremedim. İletişim yüz yüze ya da telefonla olur. Basın üzerinden yürütülen mesaj verme çabaları doğru değil. CHP kurumsal bir parti. Görevi ne olursa olsun il başkanı, milletvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı, ilçe belediye başkanı CHP’nin parti edebinde basın üzerinde mesaj verme olmaz. CHP Genel Başkanının İzmir’deki temsilcisi, 250 üyenin il başkanı olarak, en alttan en üste kadar parti edebini bir kez daha hatırlatıyor, buna uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi. “CEMİL BAŞKAN TELEFONU AÇMADI” CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Aslanoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın işten çıkartmalarla ilgili olarak örgütümüze gelerek bilgi vermesinin sağlıklı ve iyi olabileceği kararını verdik. Ben Cemil Başkanı aradım kendisini il başkanlığına davet etmek için ancak telefonu açmadı” diye konuştu. “TEPKİ GÖSTERMESİ NORMALDİR” CHP Genel Başkanının, il ve ilçe başkanlarının partizanca davranamayacağını aktaran Aslanoğlu, “Biz halktan ve adaletten yanayız. CHP’yi temsil eden kimse haksız yere, bilgi birikimi, tecrübesi yetmeden başkasının hakkını çalarak, başkasının yerine işe girmesini savunamaz. Bunun söyleniyor olması doğru değildir. Biz işe alımda da çıkartmada da en ahlaki, sosyal demokrasiye inanan insanlar olarak bunun norm içinde yapılmasını savunuyoruz. İlçe başkanlarımız kendi ilçelerinde genel başkanı temsil eder, ilçelerinde yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirme yapar. Bilgileri alır, il başkanı ve genel başkana aktarırlar. Bu onun görevi. Bin kişinin işten çıkartılması siyasidir. AK Parti’nin yoksullukla boğuşturduğu bu dönemde bir İzmirlinin daha işsiz kalması 4 bin kişinin çekirdek aile bazında, geniş aile bazında ise 20 bin kişinin sorunudur ve buna il başkanının, ilçe başkanının tepki göstermesi normaldir. Vatandaşı etkileyen her sorunla ilgili siyasetçinin derdi dinleyip bunu ilgili yerlere aktarması doğrusu, doğasıdır. AK Parti, MHP’yi siyaseten ilgilendiren CHP il başkanını hayli hayli ilgilendirir” ifadelerini kullandı. “SABAHTAN AKŞAMA KADAR BAYRAK ASAN…” İlçe başkanlarının kamuoyu önünde eleştirilmesine karşı olduğunu belirten Aslanoğlu, “İlçe başkanlarımızın kayırmacılık var ise buna ilişkin tavrımızı koyarız. Böyle bir şey olmadan ilçe başkanlarımızı basın önünde eleştirmek kimsenin haddine değil, 250 üyemizin buna dikkat etmesi gerekir. CHP’de herkes, her bir üyemiz CHP politikaları iktidar olsun diye mücadele eder. Seçimler geldiğinde parti yetkili kurulları toplanır, kamuda görev alacaklara ilişkin değerlendirmede bulunur. Parti yetkili kurullarının onayladığı arkadaşlarımız CHP tarafından görev süresinde görev yapmak için görevlendirilir, yine örgütle çalışılır. Seçimlerin CHP’nin adaylarına halkımızın teveccühü ile kazanılır. 31 Mart’ta da böyle oldu. Menemen’de seçimi AK Parti kazanmış, Aliağa’da MHP kazanmış CHP kaybetmiştir. Bunun dışında 28 ilçede ve Büyükşehir’de seçimi CHP ezici çoğunlukla kazanmıştır, eğer bir zaferden bahsediyorsanız sabahtan akşama kadar bayrak asan gencecik çocuklarımız sayesinde, kadın kollarımız sayesinde kazanıyoruz” dedi.

Geri