Araç kiralamada fiyatlar günlük 5 bin TL’yi bulabiliyor! İzmir'de araç kiralamada fiyatlar rekor kırdı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’de araç kiralama firmaları yaz sezonunda büyük bir yoğunluk yaşıyor. Araç sahibi olmayan vatandaşlar yazlık bölgelere gitmek için kiralık araçlara yönelirken, tatil döneminde memleketine gelen gurbetçiler de talebe ekleniyor. Araç Kiralamacıları Konfederasyonu (AKKON) İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, “Geçen seneye nazaran çok büyük bir yoğunluk var. Temmuz ayının ortasından itibaren tatilin başlaması ile birlikte yoğun bir talep görüyoruz. Okulların kapanması ile denize giden vatandaşlar, tatile gelen gurbetçilerimiz talep yoğunluğu oluşturuyor. Gurbetçiler ise uzun yoldan otomobille gelmek istemiyorlar. Havalimanında onları karşılıyoruz. Geçen seneye nazaran yüzde 100'lük bir artış var. İzmir'e Ankara ve İstanbul gibi turizmin olmadığı kentlerden, araç tedarik ettik. Yoğun bir sezon yaşıyoruz” dedi.

Araç Kiralama-1

FİYATLAR 5 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

Araç kiralamada fiyatlar ekonomik sınıfta günlük 2 bin TL’den başlıyor. Orta segment araçlar 2 bin 500 TL civarında kiralanırken, lüks araçların fiyatları 3 ila 5 bin TL arasında değişiyor. Demir, “Vatandaşlarımıza kurumsal firmaları tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Rent A Car kaskosunun olup olmadığı kontrol edilmeli. Aracı kiralamadan önce aracın her yönden fotoğrafını çeksinler. Lastikleri kontrol etsinler. Rezervasyondan önce firmayı iyice araştırsınlar. Kapora dolandırıcılığı yaşanabiliyor. Kaporayı gönderiyorlar ancak aracı alamıyorlar” uyarısında bulundu.

GURBETÇİLERDE YÜKSEK TALEP

Almanya’dan Türkiye’ye gelen Halil Çelik (35), yaz sezonunda uçakla geldiğini belirterek, kiraladığı aracın güvenliğini ve kaskosunu kontrol ettiğini söyledi. Çelik, “Her sene Almanya'dan geliyorum. Bu sene havalar çok sıcak olduğu için kendi aracımla gelmeyi tercih etmedim, uçakla geldim. Rezervasyon yaptırdım. Arkadaşlar beni havalimanında karşıladı. Araç kiralarken kaskosuna bakıyorum ayrıca aracın güvenli olup, olmadığını kontrol ediyorum. Kiraladığım araçla Çeşme ve Bodrum'a gitmeyi düşünüyorum” dedi.

(Bigparahürriyet)

Geri