Apple’dan mobil işlemcide devrim: iPhone 18 Pro, 2nm A20 Çip ile geliyor!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Apple, mobil işlemci teknolojisinde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerine özel geliştirilen Apple A20 çipine dair ilk teknik detaylar sızdırıldı. 2nm üretim süreci ve yeni nesil paketleme teknolojisiyle donatılan A20, performans ve verimlilik açısından önemli iyileştirmeler sunacak. 2nm teknolojisi Apple’a güç katacak Sızan bilgilere göre Apple A20, Tayvan merkezli TSMC'nin gelişmiş 2nm üretim süreci ile hayat bulacak. Bu, bugüne kadarki en gelişmiş Apple işlemcisi anlamına geliyor. A20’nin üretiminde WMCM (Wafer-Level Multi-Chip Module)adı verilen yenilikçi bir paketleme yöntemi kullanılacak. Bu teknoloji, CPU, GPU ve bellek gibi bileşenleri wafer seviyesinde tek bir modülde birleştirerek daha yüksek enerji verimliliği ve kompakt tasarım imkânı sunuyor. Performans %15 artıyor, güç tüketimi sabit Apple A20’nin, halihazırda iPhone 15 Pro modellerinde yer alan A19 Pro’ya göre aynı güç tüketimiyle %15 daha yüksek performans sunacağı iddia ediliyor. Apple’ın son yıllarda özellikle termal denge ve batarya optimizasyonu konularına öncelik verdiği düşünülürse, bu gelişme dikkat çekici bir sıçrama olarak değerlendiriliyor. 12 GB RAM ile geliyor, ilk etapta sınırlı üretim Apple’ın RAM tarafında ise sürpriz bir artışa gitmeyeceği belirtiliyor. A20 çipine sahip iPhone 18 Pro modelleri, yine 12 GB RAM kapasitesiyle satışa sunulacak. Bu çipin, Apple’ın olası katlanabilir iPhone modeline de güç vermesi bekleniyor. KAYNAK: DONANIM HABER

Geri