A
Admin
Yönetici
Yönetici
Apple, iOS 26 işletim sisteminin beta sürecinde yeni bir adım atarak Beta 6 sürümünü yayınladı. Önceki beta sürümlerine göre daha stabil olduğu belirtilen bu güncelleme, özellikle Eylül ayında beklenen resmi çıkış öncesi son iyileştirmeleri içeriyor. iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac gibi cihazlar için de güncellemelerle desteklenen sürüm, küçük ama etkili yeniliklere sahip. YENİ ZİL SESLERİ VE AÇILIŞ DENEYİMİ iOS 26 Beta 6'nın en dikkat çeken yeniliklerinden biri, “Yansıma” temalı altı yeni zil sesinin eklenmesi oldu. Kullanıcılar arasında “Dreamer” adlı zil sesi özellikle ilgi gördü. Ayrıca, güncelleme ile birlikte cihazlarda yenilenmiş bir açılış deneyimi sunuluyor. Bu sayede kullanıcılar, sistem yeniliklerini tanıtan yeni bir başlangıç ekranıyla karşılaşıyor. KAMERA UYGULAMASINDA KAYDIRMA YÖNÜ DEĞİŞİKLİĞİ GERİ ALINDI Bir önceki beta sürümünde, kullanıcıların alışkanlıklarını zorlayan kamera uygulamasındaki mod değiştirme kaydırma yönü değişikliğine geri dönüş yapıldı. Beta 5'te ayarlardan eski moda dönme seçeneği eklenmişti, ancak Beta 6 ile bu seçenek tamamen kaldırılarak eski kaydırma yönü varsayılan yapıldı. Bu adım, kullanıcıların yoğun tepkileri üzerine atıldı. PERFORMANS VE TASARIM İYİLEŞTİRMELERİ Beta 6 sürümünde uygulamaların açılış ve kapanış animasyonları hızlandırıldı. Ayrıca “Liquid Glass” adı verilen yeni arayüz efektleri daha akıcı ve renkli hale getirildi. Kilit ekranı, geçiş efektleri ve sekme görünümleri de bu yeni tasarım anlayışına uyum sağladı. Bu değişiklikler, genel kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. BETA SÜRECİ VE RESMİ SÜRÜM BEKLENTİLERİ Geliştirici beta sürümü olarak yayımlanan iOS 26 Beta 6'nın kısa süre içinde Public Beta sürümüyle de kullanıma sunulması bekleniyor. Apple’ın Eylül ayının ikinci haftasında iOS 26'nın resmi sürümünü yayınlaması planlanıyor. MİLLİYET