Anne ve İki Çocuğu Son Yolculuğuna Uğurlandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Çobanlıkla geçimini sağlayan Kara ailesine ait tek katlı toprak ev, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Evde bulunan 6 kişiden 3’ü kendi imkânlarıyla ya da vatandaşların yardımıyla enkazdan çıkarılırken, 3 kişi ağır yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Ancak anne Dilara Kara (28) ile çocukları Sudenaz (11) ve Kerimhan (6) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Okul sıraları tabut oldu
Yeni eğitim-öğretim yılının başladığı günlerde hayatını kaybeden iki kardeş, gitmeleri gereken okullarından getirilen sıralar üzerine konulan tabutlarla son yolculuğuna uğurlandı. Bu manzara, törene katılanların yüreklerini dağladı.

Köyde gözyaşları sel oldu
Porsuk Mahallesi’nde kılınan cenaze namazında baba Hamit Kara, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Cenazeye Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin de törene çelenk gönderdi.

Anne ve iki çocuğun cenazesi gözyaşları arasında köy mezarlığında yan yana defnedildi.
İHA

Geri