Anne kart kapsamı genişliyor! İzmirli anneler için sosyal hayat desteği: Süt ve bez yardımı da dahil

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Anne Kart uygulaması, ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde annelerin ulaşım masraflarını azaltarak hem bütçeye destek oluyor hem de kadınların sosyal yaşama katılımını güçlendiriyor. Proje, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alıyordu. 60 ÜCRETSİZ BİNİŞ HAKKI Anne Kart ile 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu olan ve yardım alması uygun görülen annelere her ay 60 kontörlük ücretsiz toplu taşıma hakkı sağlanıyor. Ayrıca 4-5 yaş grubundaki çocuklara sahip annelere ise aylık 10 kontörlük kart veriliyor. Uygulamadan şu ana kadar toplamda yaklaşık 10 bin hane yararlandı. 7 binin üzerinde aile 0-4 yaş uygulamasından faydalanırken, 2 binin üzerinde aileye 4-5 yaş grubuna özel destek sunuluyor. “AİLEMİZE BÜYÜK KATKIDA BULUNUYOR” Anne Kart kullanıcılarından Tuğçe Karagöz, uygulamayı arkadaşlarından öğrendiğini belirterek “Ben de başvuruda bulunmak istedim, sonuçlandı. Kart sayesinde daha kolay ulaşım sağlıyorum. Ücretsiz 60 biniş hakkımız var. Çok memnunuz. Biniş hakkı dışında süt yardımı, bez yardımı alıyorum. Bizim ailemize büyük katkıda bulunuyor. Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. “ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ” Dilek Esençelik adlı vatandaş da Anne Kart’ın sağladığı avantajlardan memnun olduğunu ifade ederek, “Çocukları alıp gezmeye çıkardığımızda mükemmel bir şey oluyor. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Aile bütçemize çok büyük bir yararı oluyor. Çok büyük bir avantaj. Memnunuz” diye konuştu. “GEZMEDİĞİM YER KALMADI” Bir diğer kullanıcı Zeynep Baran ise uygulamanın kendilerine sağladığı rahatlığı şu sözlerle anlattı: “Çok memnunuz, rahatız. Çok teşekkür ederiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne. Kadınlara, annelere destek çıktıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Gerçekten tebrikler. 90 dakika uygulaması da geri geldi. Ben 4 çocuğumu alıp denize bile gidiyorum. İnciraltı’na gidiyorum, sahil kenarlarına, piknik alanlarına götürüyorum. Gezmediğim yer kalmadı diyebilirim.” SOSYAL YAŞAMA KATILIMI ARTIRIYOR Uygulamanın temel amacı, çocuklu annelerin sosyal hayatta daha aktif yer almasını sağlamak. Belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanan anneler, çocuklarıyla birlikte kent içi hareketliliklerini daha kolay gerçekleştirebiliyor. KİMLER FAYDALANABİLİYOR? Anne Kart’tan yararlanmak için başvuruda bulunan anneler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekiplerince değerlendirmeye alınıyor. Yardım alması uygun görülen annelere, yalnızca çocukları yanındayken kullanılmak üzere kartlarına kontör yükleniyor. SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ İLE BÜTÜNLEŞİYOR Anne Kart uygulaması, süt ve bez yardımı gibi diğer sosyal destek hizmetleriyle de entegre yürütülüyor. Böylece annelerin ulaşım dışında temel ihtiyaçlarına da katkı sağlanıyor. 90 DAKİKA UYGULAMASI DA GERİ DÖNDÜ Anne Kart kullanıcıları aynı zamanda geri gelen 90 dakika ücretsiz aktarma uygulamasından da faydalanabiliyor. Bu sayede kent içinde yapılan yolculuklar daha ekonomik hale geliyor. PROJE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Başkan Tugay’ın öncülük ettiği proje, kısa sürede binlerce hane tarafından kullanılmaya başlandı. Anne Kart, İzmir’de kadın ve çocuk odaklı sosyal hizmetlerin önemli bir ayağını oluşturuyor.

Geri