A
Admin
Yönetici
Yönetici
Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği (Ana-Süm-Der) Genel Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ergün Aslan başkanlığındaki heyet, su ürünleri sektörünün geleceğine yön verecek kritik temaslar için Ankara’daydı. Ziyaretlerde; sektörün sorunları, çözüm önerileri, destek mekanizmaları ve yatırım stratejileri masaya yatırıldı. Heyette, Prof. Dr. Kenan Köprücü (Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Ana-Süm-Der Kurucu Genel Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. Bülent Şen (Ana-Süm-Der Yönetim Kurulu Üyesi), Kadir Miraç Taşbilek (Ankara Şube Başkanı), Faruk Geçen (Malatya Şube Başkanı) ve Zafer Aksuoğlu (STK Platformu Önceki Dönem Sözcüsü) de yer aldı. Heyetin ilk durağı, TBMM Kütüphane Daire Başkan Yardımcısı ve alanında saygın bir isim olan Ahmet Balıbey oldu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ergün Aslan, “Ahmet Balıbey hocamızın tedrisatından geçmiş olmak, bizler için büyük bir şans. Kendisine misafirperverliği için teşekkür ediyoruz,” dedi. Ziyaret Edilen Kurumlar ve Öne Çıkan Başlıklar: Ana-Süm-Der heyeti, Ankara temasları kapsamında şu kurum ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi: · Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci · Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Dallı · TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel · Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz · Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Özerden Maltaş · Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya · Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı Görüşmelerde, IPARD destekleri, proje başvuru süreçleri, sürdürülebilir üretim modelleri ve mevzuat düzenlemeleri ele alındı. Ana-Süm-Der’in orta ve uzun vadeli stratejik planları da muhatap kurumlara sunuldu. Başkan Aslan’dan Vurgulu Mesaj: Ziyaretlerin ardından değerlendirmede bulunan Genel Başkan Ergün Aslan, “Sektörümüzün güçlenmesi, meslektaşlarımızın haklarının korunması ve sürdürülebilir bir üretim altyapısının kurulması adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Ankara’daki bu temaslar, sektörün ortak akılla gelişmesi için önemli bir adımdır,” ifadelerini kullandı.