Altay şirketleşmede ilk adımı attı | Her taraftara hisse modeli gündemde

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
3.Lig’e düşen İzmir’in köklü kulüplerinden Altay, futbol şubesini şirketleştirmek üzere resmen harekete geçti. Büyük Altay 1914 Spor Yatırımları A.Ş. bünyesinde yürütülecek süreçle birlikte, yarışmacı haklarının bu şirkete devredilmesi planlanıyor. Kulübün eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çoker tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda devir protokolünün hazırlandığı belirtildi. DEVRİ YÖNETİM KURULU GERÇEKLEŞTİRECEK Prof. Dr. Ahmet Çoker, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Daha önce şirketleşme komisyonu olarak gerekli hukuki düzenlemeleri tamamlamıştık. Mevcut yönetimin talebiyle süreç yeniden canlandırıldı. Bundan sonraki adımlar, kulüp yönetimi tarafından yürütülecek” dedi. Altay camiası, geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda şirketleşmeye onay vermiş ancak yatırımcı arayışları sonuçsuz kalmıştı. Yatırımcı adaylarından biri olan iş insanı Vahdettin Heyal ile yürütülen görüşmelerin başarısız olması sonrası süreç geçici olarak durmuştu. HEYAL: HER ALTAYLI HİSSE ALABİLSİN Yönetimi dışarıdan mali olarak destekleyen iş insanı Vahdettin Heyal, şirketleşme modeliyle ilgili dikkat çeken bir öneri sundu. Heyal, profesyonel şubenin devredileceği şirketin çok ortaklı ve şeffaf bir yapıda olması gerektiğini vurguladı. Heyal’in önerisine göre: Şirket sermayesi en fazla 500 milyon TL olacak. Hisse bedeli 1000 TL olarak belirlenecek. Her %5’lik hisse sahibi yönetim kuruluna bir temsilci atayabilecek. Şirketin yönetimi 20 kişilik bir kurulla yürütülecek. Sermaye artırımı gerektiğinde herkes hisse oranı kadar katkıda bulunacak. “Tek kişi değil, camianın tamamı söz sahibi olacak. Bu model ile Altay sürdürülebilir sermayeye, hesap verilebilir yönetime ve taraftar odaklı yapıya kavuşacak” ifadelerini kullanan Heyal, camiaya destek çağrısı yaptı. KULÜBÜN GELECEĞİNE YÖN VERECEK Yönetim kurulu önümüzdeki günlerde resmi devir sürecini başlatacak. Böylece Altay’ın futbol şubesi yarışmacı haklarıyla birlikte şirkete devredilmiş olacak. Gelişmeler, kulübün sportif geleceği kadar mali istikrarı açısından da kritik önem taşıyor. Altay camiası ise süreci yakından takip ederken, her Altaylının ortak olabileceği yeni modelin hem İzmir futbolu hem de Türk futbolu için örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Geri