Alioğlu Köyün’de Çiftçilerin Yüzü Gülecek

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kargı ilçesine bağlı Alioğlu Köyü'ndeki çiftçilerin yüzünü güldürecek, toprağa bereket katacak önemli bir adım atılıyor. Yıllardır suya erişimde yaşanan zorlukları ortadan kaldırmayı hedefleyen Çorum İl Özel İdaresi, Tepearkası Mahallesi'ne modern bir sulama tesisi kurmak için harekete geçti. Kargı ilçesine bağlı Alioğlu Köyü Tepearkası Mahallesi’nde tarımsal altyapıyı güçlendirmek amacıyla sulama havuzu ve iletim hattı inşa edilecek. Çorum İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle, bölgedeki üreticilerin suya erişimi modern ve kalıcı bir altyapı ile desteklenecek. Projeye ilişkin yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. Teklifler yalnızca elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak. İhalenin son teklif verme tarihi ise 20 Haziran 2025 Cuma günü saat 11.30 olarak duyuruldu. Yapılacak olan iş kapsamında; 1 adet 182 tonluk betonarme sulama havuzu ile 420 metre uzunluğunda, 50 mm çapında HDPE borulu iletim hattı inşa edilecek. Toplam 44 iş kaleminden oluşan bu proje, hem suyun düzenli kullanımını sağlayacak hem de bölgedeki tarımsal faaliyetlerin verimliliğini artıracak. İhale şartnamesine göre işin süresi, yer tesliminden itibaren 60 takvim günü olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalanmasından sonraki 5 gün içinde işe başlanması planlanıyor. İhaleye yalnızca yerli istekliler katılabilecek. Tekliflerin değerlendirilmesinde sadece fiyat esas alınacak. Geçici teminat oranı, teklif edilen bedelin en az %3’ü olacak şekilde belirlenecek. Sınır değerin altında kalan teklifler ise açıklama istenmeksizin reddedilecek. Teklifler EKAP sistemi üzerinden elektronik imza ile imzalanarak gönderilecek. Konsorsiyum olarak katılım kabul edilmeyecek ve elektronik eksiltme yöntemi uygulanmayacak. Söz konusu yatırım, kırsal mahallelerde su kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Sulama altyapısının güçlendirilmesi, ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra üreticilerin maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü de artıracak. Bu tür projelerin, bölgesel kalkınma ve kırsalda yaşam standartlarının iyileştirilmesinde önemli rol oynadığı vurgulanıyor.

Geri