Ali Babacan, Ahbaplar Grubu’nun Onur Konuğu oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahbaplar Grubu Onursal Başkanı Ali Eldem, Babacan’ın devlet yönetimindeki tecrübesine dikkat çekerek, onu ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Eldem’in Babacan’ın biyografisini paylaşmasının ardından kürsüye çıkan Babacan, iç ve dış politikaya dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. “Kuralsız Demokrasi Kaostur” Babacan, Birleşmiş Milletler sisteminin işlevsiz hale geldiğine dikkat çekerken, ABD ile Çin arasındaki rekabetin husumete dönüştüğünü ve bunun küresel istikrarı tehdit ettiğini söyledi. Türkiye özelinde ise adalet ve hukukun zayıfladığına işaret eden Babacan, “Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Hukuk yoksa demokrasi de bir anlam taşımaz. Bugün dünyada demokratikleşme geriliyor, otokrat liderler güç topluyor” ifadelerini kullandı. “Kural Bazlı Yönetim Geri Planda” Kuralların devlet yönetiminde belirleyici olması gerektiğini vurgulayan Babacan, “İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan kural bazlı uluslararası sistem artık işlemiyor. Türkiye’de de kural bazlı yönetime yeterince değer verilmiyor” dedi. Geçmişte birlikte görev yaptığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e atıfta bulunan Babacan, “İyi niyetli olsalar da işlerini yapmalarına izin verilmiyor” değerlendirmesinde bulundu. “Adalet Yoksa Ekonomi de Olmaz” Gelir dağılımındaki adaletsizliğin arttığını söyleyen Babacan, “Ne kadar adalet, o kadar ekonomi. Adalet devletin temel taşıdır. Liyakatin çiğnendiği bir sistemde sürdürülebilir büyüme ve kalkınma mümkün değildir” dedi. Babacan, Avrupa Birliği içinde dahi demokratik değerlerin zayıfladığını savunarak, bazı AB ülkelerinin artık kendi üyelik kriterlerini karşılamadığını belirtti. AK Parti ile Yeniden Birlik Mümkün mü? Toplantıda yöneltilen “AK Parti’ye döner misiniz?” sorusunu da yanıtlayan Babacan, “AK Parti, kurucu ilkelerinden tamamen uzaklaştı. Benim oradan ayrılmamın temelinde bu sapmalar yatıyor. Bu nedenle tekrar bir araya gelmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu. Toplantı sonunda Babacan’a, Ahbaplar Grubu Onursal Başkanı Ali Eldem, Odunpazarı Belediye Başkanı ve grup üyesi Kazım Kurt ile Ahbaplar Konsey Başkanı Yılmaz Karaca tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Geri