ALES/3 başvuruları başlıyor! 2025-ALES/3 sınavının tarihleri ve detayları | 2025-ALES/3 ne zaman?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Akademik kariyer hedefleyen adayların katıldığı ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve benzeri pozisyonlar için zorunlu bir sınavdır. Ayrıca lisansüstü eğitim başvurularında ve yurt dışı eğitim programlarında da puan geçerlidir. ALES, ÖSYM tarafından her yıl üç kez uygulanır ve adayların akademik hedeflerine ulaşmasında kritik bir role sahiptir.

ALES/3 NE ZAMAN YAPILACAK?

2025 yılı için üçüncü ALES sınavı, 23 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar, başarılarını artırmak veya kaçırdıkları oturumu telafi etmek için bu sınava katılabilecek.

Ösym 5

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

ALES/3 başvuruları 7–14 Ekim 2025 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılabilecek. Adayların başvuru süresi içerisinde işlemlerini tamamlaması büyük önem taşıyor.

2025 Yks Sonuclari Ne Zaman Aciklanacak Osym Takvimine Gore Kritik Tarih Belli Oldu

SON DAKİKA UYARISI

Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, ALES/3’te yer alamayacak. Bu nedenle akademik kariyer hedefleyen kişilerin, başvuru süresini dikkatle takip etmeleri ve tüm belgelerini eksiksiz şekilde hazırlamaları gerekiyor.

MİLLİYET

Geri