AK Partili Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi'ni eleştirdi! "Karşıyaka'yı tüketiyorlar"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Belediyesi, mali sıkıntılar nedeniyle ciddi bir krizle karşı karşıya. Belediyenin, işçilere maaş ödemekte zorlandığı ve önümüzdeki aylarda memurlara yapılacak sosyal denge tazminatları ile ilgili aksama yaşanacağı belirtiliyor. AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Hasan Ünal, yaşanan sorunları belediye yönetimindeki aksaklıklarla ilişkilendirerek, mevcut yönetimi eleştirdi. HASAN ÜNAL’DAN SERT ELEŞTİRİLER Hasan Ünal, yaptığı açıklamada, "Bu bir ekonomik kriz değil, belediyecilikte yaşanan yönetimle ilgili sıkıntıların sonucudur" dedi. Ünal, belediyenin 3,5 milyar TL’yi bulan SGK ve vergi borcu olduğunu ve bu borcun bir günde oluşmadığını belirtti. Ayrıca, borcun hükümetten değil, yıllardır CHP’li yönetim tarafından göz göre göre büyütüldüğünü ifade etti. "Şimdi de çıkıp ‘hükümet destek vermiyor’ demek, siyasi gafilliktir" diyen Ünal, CHP kanadının "hükümet katkı sunmuyor" açıklamalarını gerçek dışı olarak nitelendirdi. Ünal, bu şekildeki siyasi eleştirilerin halk tarafından kabul görmediğini vurguladı. BELEDİYENİN YÖNETİM SORUNLARI Ünal, Karşıyaka Belediyesi’nin işçilerine maaş ödemekte zorlanmasından ve memurların tazminatlarını verememesinden, kültür merkezlerini SGK'ya borç karşılığı devretmesine kadar birçok olumsuz durumu örnek gösterdi. "İşçisine maaş ödeyemeyen, memuruna tazminat veremeyen, kültür merkezlerini SGK’ya borç karşılığı devreden bir belediyeden bahsediyoruz" dedi. Ünal, belediyenin artık halka hizmet edemediğini ve çalışanlarına sahip çıkamadığını ifade etti. "KARŞIYAKA’YI TÜKETİYORLAR" Son olarak, Hasan Ünal, "Belediyeyi yönetemeyenler, Karşıyaka’yı da tüketiyor. Bu kötü yönetim, Karşıyaka’nın olamaz. İsrafla, adam kayırmayla, popülizmle belediye yönetilmez. Belediyeyi şirket gibi değil, arka bahçeleri gibi yönetmeye kalkarsanız işte böyle duvara toslarsınız. Bugün yaşananlar, CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin çöküş belgesidir" dedi.

Geri