A
Admin
Yönetici
Yönetici
Süperstar Ajda Pekkan, sanat hayatındaki başarılı performanslarının yanı sıra hayvan haklarına verdiği önemle de takdir toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Harbiye’de gerçekleşen konserinde sokak hayvanlarını unutmayarak Kıraç’ın “Yıkık” şarkısını onların görselleri eşliğinde seslendiren Pekkan, bu hassasiyetini bir adım daha ileri taşıdı. Bursa’daki konserinin ardından hayvanların bakım ve korunması için çalışan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek farkındalık yaratmaya yönelik anlamlı bir adım attı. Her Eve Bir Pati Derneği’nde Sıcacık Anlar Ajda Pekkan, Bursa’daki konser sonrası soluğu, terk edilmiş, yardıma muhtaç ve engelli hayvanlara ev sahipliği yapan Her Eve Bir Pati Derneği’nde aldı. Burada onlarca hayvanla bir araya gelen süperstar, özellikle ön ayakları engelli terrier cinsi bir köpeğe isim vererek onun hayatına dokundu. “Lola” ismini verdiği bu köpek, Ajda Pekkan’ın isim annesi olduğu anlamlı bir bağla yeni bir hayata başladı. Ziyaret boyunca hayvanlarla ilgilenen Pekkan, onların bakım süreçleri hakkında bilgi alarak bu hassas konuda toplumda duyarlılık oluşmasına öncülük etti. HAYTAP’ın Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde Duygusal Anlar Hayvan hakları konusunda önemli bir kuruluş olan HAYTAP tarafından koruma altına alınan ve doğal afetlerden zarar görmüş çiftlik hayvanlarının bulunduğu emekli hayvanlar çiftliği de Ajda Pekkan’ın ziyaret rotasında yer aldı. Burada hayvanlarla vakit geçirip sevgi dolu anlar yaşayan sanatçı, hem hayvanların sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı hem de bu tür projelerin hayvanların yaşam kalitesini artırmada kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Pekkan, bu projelere destek veren sivil toplum kuruluşlarını yürekten kutladı. Sevgi En Güçlü İlaç Ajda Pekkan, ziyaretinde yaptığı açıklamada dünyamızın sadece insanların değil tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğunu belirtti. Hayvanlara sahip çıkmanın, onların karşılıksız sevgisinden ilham almak olduğunu söyleyen süperstar, her canlının sevgi ve huzur içinde yaşama hakkı olduğunu vurguladı. “Sevginin tüm canlılar için en iyi ilaç olduğuna inanıyorum.” diyerek hayvan hakları konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılığın artırılmasına çağrı yaptı. Hayvanlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini dile getirerek HAYTAP ve Hepad gibi projelerin önemine dikkat çekti. Snob Magazin