Ahlat’ta karpuz yoğunluğu: 30 ton karpuz vatandaşa dağıtıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bitlis’in Ahlat ilçesinde dikkat çeken bir dayanışma örneği yaşandı. Adana’da çiftçilik yapan Ahlatlı Mesut Subaşı, hasat ettiği karpuzlardan bir kısmını memleketine göndererek ücretsiz dağıtım yapılmasını sağladı. Subaşı tarafından bir tıra yüklenen 30 ton karpuz, ilçede vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtıldı. DAĞITIM SELÇUKLU ÇARŞISI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Karpuz dolu tır, Ahlat ilçesinin Selçuklu Çarşısı meydanında vatandaşlarla buluşturuldu. Tırın gelmesiyle birlikte alana akın eden vatandaşlar, karpuz alabilmek için yoğunluk oluşturdu. Kalabalık, meydan çevresinde trafik akışını da zaman zaman aksattı. YOĞUNLUKTAN TRAFİK AKSADI Bedava karpuz almak isteyen çok sayıda vatandaş, dağıtım alanı etrafında toplanarak kısa sürede uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalık nedeniyle bölgede trafik akışında da geçici aksaklıklar yaşandı. Yetkililer, vatandaşların güvenliğini sağlamak için alanda önlem aldı. VATANDAŞLARDAN HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR Karpuz dağıtımından faydalanan vatandaşlardan Yunus Nazlı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ahlatlı bir çiftçimiz bir tır dolusu karpuz gönderdi. Vatandaşlarımıza burada bedavadan ikramda bulunuyor. Allah kendisinden razı olsun.” KARPUZLAR BİR SAATTE TÜKENDİ Yoğun ilgi gören karpuz dağıtımı, yaklaşık bir saat içinde tamamlandı. Tır dolusu karpuz kısa sürede Ahlat halkı tarafından alındı. Karpuz dağıtımı sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. ÇİFTÇİ MESUT SUBAŞI KİMDİR? Adana’da tarımsal üretim yapan Ahlatlı çiftçi Mesut Subaşı, yaz sezonu boyunca yetiştirdiği ürünleri zaman zaman sosyal yardımlaşma amacıyla farklı şehirlere ulaştırıyor. Ahlat’a gönderdiği karpuzlarla dikkat çeken Subaşı, daha önce de benzer desteklerde bulundu. DAĞITIMIN DEVAM EDİP ETMEYECEĞİ MERAK KONUSU Vatandaşların yoğun ilgisi sonrası, benzer yardım dağıtımlarının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. İlerleyen günlerde benzer etkinliklerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. AHLAKİ DAYANIŞMA ÖRNEĞİ OLARAK GÖRÜLDÜ Tüm detayların titizlikle organize edildiği etkinlikte, Ahlat halkı hemşehrilerinin desteğinden memnun kaldı. Etkinlik sonrası meydanda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Geri